Helyi közélet

2017.12.19. 09:03

Miskolcon lettek magyar állampolgárok

Miskolc - Az egymillió után sem csökken a honosítási eljárások száma.

Miskolc - Az egymillió után sem csökken a honosítási eljárások száma.

Három hölgy mondta el az állampolgársági eskü, illetve fogadalom szövegét családtagjaik körében hétfő reggel a miskolci városházán, és lett hivatalosan is magyar állampolgár. Szombaton Budapesten, a Sándor-palotában, az egymilliomodikként honosított külhoni magyar és családja tette le az ünnepélyes állampolgársági esküt, ami természetesen külön apropót adott a miskolci ünnepi pillanatoknak.

A megjelenteket Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a városháza dísztermében, aki hangsúlyozta a hivatalos procedúra után, őszinte örömére szolgál, hogy honfitársaiként köszöntheti a most már friss magyar állampolgárokat.

– Önök egy másik ország állampolgáraként érkeztek ide, de a gyökereiket megtartva, szabad akaratukból váltak magyar állampolgárokká. Most vasárnap és a múlt vasárnap gyújtottuk meg az adventi gyertyán az öröm és a remény gyertyáját, az igazi öröm és reményre okot adó dolog pedig az, hogy sokak számára valódi érték a nemzet és tesznek is érte. Ezzel mindannyian a történelem részesei lettünk – hangsúlyozta az alpolgármester köszöntőjében.

Hozzátette: ma különösen fontos, hogy kiálljunk az értékeink mellett, amely nem mond ellent az uniós elveknek, a földrajzi határok pedig nem zárják le a magyarság lelki és szellemi egységét. Egyben köszönetet mondott az új honosított állampolgároknak, hogy megőrizték nyelvüket, nemzeti identitásukat.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában