Helyi közélet

2017.12.16. 10:06

Fényben a Deborah sétány

Miskolc - A Népkert Miskolc legjelentősebb és emblematikus közparkja.

Miskolc - A Népkert Miskolc legjelentősebb és emblematikus közparkja.

Sok minden történt a Népkert életében az elmúlt évtizedekben, felépült a jégcsarnok, létrehoztak egy korszerű játszóteret és most megújul, élettel telik meg a Vigadó is.

Dr. Barkóczi István miskolci lokálpatrióta vállalkozó, a FUX Zrt. alapítója januárban vásárolta meg a Népkerti Vigadót. Azóta folyamatosan zajlik a patinás épület felújítása.

Nehézséget jelentett azonban az épület megközelítése, mert a Vigadóhoz vezető Deborah sétányon nem volt közvilágítás.

A megoldás egy egyezség volt: a város polgármestere és a Vigadó új tulajdonosa abban állapodtak meg, hogy az önkormányzat a tervezéssel, és annak költségeivel, az engedélyezési eljárásokban való közreműködéssel, valamint a továbbiakban történő üzemeltetésével segíti a projektet. A FUX Zrt pedig azt vállalta, hogy megfinanszírozza a sétányra kerülő kandeláberek megvásárlását és a Telvill Kft által elvégzendő kivitelezési munkálatokat is, melynek értéke megközelíti az 5 millió forintot.

Tegnap felgyulladtak a fények: Miskolc városának nyújtott adományként átadták a Népkerti Vigadóhoz vezető Deborah sétány közvilágítását szolgáló 9 darabból álló kandelábersort, a Miskolci Önkormányzat az ÉMÁSZ és a Telvill Kft. meghívott képviselői jelenlétében.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában