Helyi közélet

2017.11.28. 08:09

Céljuk: jobbá tenni a magyar köznevelést

Miskolc - Több fontos feladat is napirenden volt a Nemzeti Pedagógus Kar megyei közgyűlésén.

Miskolc - Több fontos feladat is napirenden volt a Nemzeti Pedagógus Kar megyei közgyűlésén.

Megyei, alakuló közgyűlését tartotta Miskolcon az elmúlt héten a Nemzeti Pedagógus Kar. Veres Pál, a kar elnökségi tagja lapunknak elmondta, az ülésen az új küldöttek átvehették megbízólevelüket, majd tájékoztatást kaptak a kar eddigi eredményeiről és arról, milyen álláspontot képvisel az Oktatási Kerekasztalnál.

– A magyar köznevelés jobbá tételét tekintjük fő célnak – fogalmazott Veres Pál, majd megemlített néhány olyan célt, melyet a pedagóguskar szeretne elérni. Törekszenek arra, hogy még jobban elfogadtassák a pedagógus kart a pedagógusok körében. Szeretnék, ha minden nevelési-oktatási intézményben lenne egy-egy olyan ember, akivel kapcsolatot tudnak tartani.

Fontos feladatként említette a nemzeti alaptantervvel kapcsolatos tartalmi szabályozást, a tanárok anyagi elismerésének megtartását, az intézményvezetők megbecsülésének növelését, a tankerületek működésének további javítását, valamint a pedagógusképzés és -továbbképzés tartalmának változását.

Veres Pál hangsúlyozta: a pedagóguskar a szakmát képviseli, tehát nem szakszervezet, de elkerülhetetlen, hogy egyes ügyekben szakszervezeti témát is érintsenek.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában