Helyi közélet

2017.10.28. 15:06

Megújult, takarékosabb lett a Csodamalom Miskolcon

Miskolc - Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Miskolci Csodamalom Bábszínház.

Miskolc - Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Miskolci Csodamalom Bábszínház.

A felújítás során a zárófödém és a homlokzati falak utólagos hőszigetelést kaptak, az épület tetején pedig napelemes rendszert alakítottak ki. Az épületbe a jelenlegi energetikai előírásoknak megfelelő, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be. Megújították az épület fűtési rendszerét: teljesen új gerinchálózatot alakítottak ki, amely szabályozható, korszerű radiátorokon keresztül adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát – áll a városháza közleményében.

„A beruházásnak köszönhetően az energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jött létre, amely a megújuló energiaforrások hasznosításával fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét” – fogalmazták meg. A projekt 100 százalékos támogatással, bruttó 174,3 millió forintból valósult meg.

- ÉM -


[related-post post_id="3652834"]

[related-post post_id="3634168"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában