Helyi közélet

2017.09.21. 16:11

Bringás reggeli Miskolcon - Péter nem adja fel, mert szeret tekerni

Miskolc - Szerdán bringás reggelivel várták az érdeklődőket a Centrum előtti téren: a szervezők a miskolci Bosch gyárak voltak, a kerékpáros programokról a KME és a Diósgyőri Bringa Szerviz gondoskodott.

Miskolc - Szerdán bringás reggelivel várták az érdeklődőket a Centrum előtti téren: a szervezők a miskolci Bosch gyárak voltak, a kerékpáros programokról a KME és a Diósgyőri Bringa Szerviz gondoskodott.

– Ez már a harmadik alkalom, amikor a Boschsal közösen tartjuk a reggelit ezen a helyszínen – nyilatkozta a helyszínen munkatársunknak Kunhalmi Zoltán, a Kerékpáros Miskolc Egyesület elnöke. – Ilyenkor sok más mellett gyűjtjük a véleményeket, hogy milyen fejlesztéseket szeretnének a kerékpárosok, de van ingyenes bringaszerviz is.

Pénteken már az Autómentes Nap következik, és a Kerékpáros Miskolc Egyesület ennek kapcsán a Városház téren egész nap kint lesz egy tanpályával, ahová elsősorban a gyerekeket várják. 17 órától pedig a 21. Critical Mass következik; start a sportcsarnok elől.

Tatár Péter a Boschban dolgozik, és a munkahelyét kerékpárral közelíti meg. Mindez dicsérendő, ám egy átlagember számára őrültségnek hangzik, hiszen Péter Sajószentpéterről tekeri le a távot oda-vissza.

Biztosítva van

– A cégnél minden biztosíva van ahhoz, hogy kerékpárral közlekedjek – árulta el. – Akik nem szeretnek mozogni, azokat úgysem lehet meggyőzni, én viszont nem tudok kerékpár nélkül élni. Télen nem tekerek, mert nem tudok úgy felöltözni, hogy kényelmes legyen.

Péter beszélt arról is, hogy rengeteg bírságot fizetett azért, mert „így” jár dolgozni, de számtalan figyelmeztetést is begyűjtött már.

– Rengeteget kerülök, évi több ezer kilométert – mondta. – Évente átlagosan 7-8 ezer kilométert tekerek, ennek nagy része kerülőút… Észnél kell lenni, de nem adom fel, mert szeretek tekerni!

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában