Helyi közélet

2017.07.13. 19:14

Elkezdődött Mengyi Roland és társai pere a bíróságon

Budapest - Amivel vádolnak, nem követtem el, mondta újságíróknak a politikus a tárgyalás előtt.

Budapest - Amivel vádolnak, nem követtem el, mondta újságíróknak a politikus a tárgyalás előtt.

Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a büntetőpernek a tárgyalása, amelynek vádlottja többek mellett Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő – a sajtóban gyakran használt nevén Voldemort – is – írja például a perről helyszíni tudósításban beszámoló Magyar Nemzet Online, emlékeztetve: a vád lényege, hogy egy számos szövetkezetből álló hálózat vezetőitől Mengyi Roland ötmillió forintot kért közbenjárásáért, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma olyan pályázatot írjon ki, amelyen a hálózat szövetkezetei nagy összegeket nyerhetnek el.

A vád szerint

Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérletével, kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt emelt vádat a fideszes országgyűlési képviselő Mengyi Roland és társai ellen. A tárgyalás elhúzódott, ezért Mengyi Roland a bíróság kérdéseire csak csütörtökön válaszol. Azt mondta, nem tesz vallomást – derül ki az ATV.hu beszámolójából.

A tárgyalás előtt a sajtó kérdéseire válaszolva – mi lesz, ha bűnösnek találják – Mengyi Roland azt is mondta:

Nem készülök ilyenre, nem készülök, nem követtem el, nem történhet meg.”

Ezt is idézi tőle a sajtó:

ez nem egy politikai ügy, bár látom, hogy próbálnak belőle politikát csinálni, ami ilyen helyzetben természetesen, de ennek semmi köze se a Fideszhez, se a politikához.”

ÉM


Mengyi Roland jövőre nem indul a választásokon

Forrás: rtl.hu.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában