Helyi közélet

2017.06.03. 16:16

Cannes-ból érkezett a díszvendég a Zrínyibe

Miskolc - A művészeti tagozatos diákok mutatkoztak be a Zrínyi Ilona Gimnáziumban. Józsa Bettina volt a díszvendég.

Miskolc - A művészeti tagozatos diákok mutatkoztak be a Zrínyi Ilona Gimnáziumban. Józsa Bettina volt a díszvendég.

A hagyományokhoz híven az idén is Művészeti Napokat tartanak júniusban a Zrínyi Ilona Gimnáziumban. A rendezvény pénteken kezdődött, lehetőséget adva a művészeti tagozatos diákoknak a bemutatkozásra. A művészeti napokon gyakran látják vendégül különböző művészetek képviselőit, az idén Józsa Bettina, az iskola egykori drámatagozatos diákja volt a díszvendég. Józsa Bettina az országban elsőként kapott Törőcsik Mari Ösztöndíjat, az idén az ő főszereplésével mutatták be a cannes-i nemzetközi filmfesztivál egyik versenyfilmjét, a Láthatatlanul című alkotást. (Lapunk készített vele interjút, ezt később közöljük – a szerk.) Mint minden évben, az idén is a Művészeti Napok megnyitóján adták át a Művészeti díjakat és jutalmakat is.

A megnyitó napján a 10. évfolyamos rajz tagozatos tanulók rajzmásolásaiból nyílt kiállítás az aulában. A 11. A rajz tagozatos diákjainak pasztell- és krétarajzait a Folyosó Galérián tekinthették meg az érdeklődők. Ezen túl pedig válogatást láthatott a közönség a drámatagozatos tanulók produkcióiból.

A rendezvény pénteken kezdődött és egész júniusban tart, a hónap végéig számos programot kínálnak az érdeklődőknek az iskola művészeti tagozatos diákjai. Június 7-én délután fél 5-től a Volt egyszer, hol nem… címmel a 9. A osztály drámatagozatos tanulóinak előadását láthatják az érdeklődők. Az előadást dr. Lukácsné Eisner Éva és Lukács Ákos rendezik. Június 9-én délután fél 5-től a My Pygmalion címmel a 10. A drámatagozatosainak vizsgaelőadása lesz az iskola színháztermében. Ennek rendezője Duvalovszki Éva.

Vizsgaelőadás

Június 14-én Árturo Ui feltartóztatható felemelkedése címmel a 11. A drámatagozatosainak lesz vizsgaelőadása, ezt Duvalovszki Éva és Lukács Ákos rendezik. Június 28-án pedig a 12. A drámatagozatosainak érettségi vizsgaelőadása látható a színházteremben, amit Duvalovszki Éva és dr. Lukácsné Eisner Éva rendeznek.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában