Helyi közélet

2017.05.06. 10:54

Maratoni kutyashow Miskolcon, holdvilággal fűszerezve

Miskolc - Két nap alatt 3+2 kiállítással várják a kutyarajongókat Miskolcon.

Miskolc - Két nap alatt 3+2 kiállítással várják a kutyarajongókat Miskolcon.

Jó idő és jó programok – ezt a két dolgot garantálja idén is Mogyorósi István, a MEOE Miskolci Önálló Jogú Szervezetének elnöke jövő hét végére. No és persze azt is, hogy szebbnél szebb kutyákat láthatnak az érdeklődők. Lévén, újra kutyakiállításnak ad otthont Miskolc, egyszerre ötnek is.

A program

Negyedszer rendezi meg a miskolci szervezet a Miskolc Marathon DogShow-t, amelynek különlegessége, hogy szombaton és vasárnap egy-egy CACIB-ot (nemzetközi), közte pedig egy éjszakai, azaz Holdvilág CAC-ot (nemzeti kiállítást) rendeznek. Emellett a május 13–14-i rendezvény mindkét napjára hobby kiállítást is hirdettek, a délután 1 órakor kezdődő megmérettetésre a törzskönyv nélküli kedvenceket várják a szervezők, és akár a helyszínen is lehet nevezni. A bírálatot követően a legszebb hobby kutyák tulajdonosai értékes díjakkal térhetnek haza.

És még nincs vége a programoknak, a május 13–14-i hétvégére ugyanis a National Dobermann Klub Hungary és a Magyar Molosser Kedvelők Egyesülete is klubkiállítást hirdetett. Utóbbi tenyészszemlét is tart, amihez csatlakozott a Magyar Tacskósok Országos Egyesülete és a Magyarországi Általános ­Rottweiler Klub is.

Külföldről is

A CACIB-ra és a CAC-ra a hazai kiválóságok mellett idén is számos fajtaspecialista bíró érkezik külföldről. Mint ahogy a kiállítók között is szép számmal láthatunk majd külföldi tenyésztőket és kutya tulajdonosokat. A helyszín ezúttal is a Szentpéteri kapuban található egykori Stromfeld laktanya, ide várják a kiállítókat és a látogatókat. Hiszen a rendezvényre várják az érdeklődőket is, ráadásul a kutyatulajdonosok kedvenceiket is magukkal vihetik, ám ez esetben ne felejtsék otthon a kutyus oltási könyvét, anélkül ugyanis nem léphetnek be a kiállítás területére!

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában