Helyi közélet

2017.04.30. 10:54

Szerencsért dolgoznak

Szerencs - Kitüntetéseket adtak át a város napján a hegyaljai településen.

Szerencs - Kitüntetéseket adtak át a város napján a hegyaljai településen.

Szerencs önkormányzata minden év április 20-án tartja meg azt az ünnepi testületi ülést, amelyen elismerésben részesítik azon személyeket, akik huzamos időn keresztül járulnak hozzá a település gazdasági, társadalmi és szellemi életének fejlődéséhez, közösségének építéséhez.

A legnagyobb köszönet

A kitüntetések átadását megelőzően Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere köszöntötte az ünnepségen megjelenteket. A város vezetője beszédében hangsúlyozta, hogy a városvezetés hosszú évek óta megbecsüli azon polgárait, akik kivívták a település megbecsülését.

– Úgy vélem, az a pillanat, amely arra a döntésre készteti a város önkormányzatát, hogy elismerésben részesítse az adott személyt, elsősorban lelki okokból, közösségépítés szempontjából fontos, ezen személyek erősségei a városnak. Munkájukért a legnagyobb köszönet jár – fogalmazott a polgármester.

Az ünnepi eseményen részt vett dr. Ladányi Márta, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős helyettes államtitkára, aki elmondta, hogy áttekintette Szerencs egészségügyi helyzetét. Megjegyezte, hogy széles körű a városban az alapellátás, a szakellátás tekintetében értékes beruházásokra került sor az elmúlt években. Új tervek fogalmazódtak meg a fejlesztéseket illetően, ezek megvalósulását szakmai egyeztetések előzik meg.

Díjak

Az ünnepi beszédeket követően került sor az elismerések átadására. Az idei városnapon „Pro Urbe Szerencs” kitüntetést vehetett át dr. Szabó Imréné a város közéletében és az egészségügy területén végzett kiemelkedő szakmai teljesítményéért és Jávorkai János, a közéletben végzett kiemelkedő munkájáért. Kiss Istvánné a nevelőmunka területén kifejtett kiemelkedő, önkéntes tevékenységéért vehette át a „Szerencs Város Közszolgálatáért” elnevezésű kitüntetést és ugyanezt az elismerést kapta meg Csorba István a közéletben és a sport területén elért kimagasló szakmai tevékenységéért. A „Hermann Lajos Kamarai Díj” a Jol-Vad Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaságot illette meg, az elismerést Jolsvay János, a cég ügyvezetője vette át.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában