Helyi közélet

2017.03.08. 18:38

Versíró pályázatot hirdet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Eger/Budapest - A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Kaláka Fesztivállal együttműködve nyílt, korhatár nélküli versíró pályázatot hirdet A Bükk csavargó útjain címmel; a beküldési határidő április 30.

Eger/Budapest - A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Kaláka Fesztivállal együttműködve nyílt, korhatár nélküli versíró pályázatot hirdet A Bükk csavargó útjain címmel; a beküldési határidő április 30.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság megalakulásának 40. évfordulója alkalmából hirdeti meg versíró pályázatát - olvasható a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tájékoztatójában.

A szervezők olyan verseket várnak, amelyek a Bükk természeti adottságait, élővilágát, kiállítóhelyeit, a területén elhelyezkedő települések, túrák, kirándulások, látogatások hangulatát adják vissza. Minden pályázó maximum 3 verset küldhet be az [email protected] email-címre.

A pályamunkákat elbíráló zsűri tagjai: Lisztóczky László irodalomtörténész, Lackfi János költő, Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója, Paulikovics Ildikó, a Bükki Nemzeti Park kommunikációs osztályvezetője, valamint a Kaláka együttes tagjai, Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs.

­A beküldött versek közül egyet a Kaláka együttes megzenésít és előad a 38. Kaláka Fesztiválon, amelyet Egerben rendeznek meg június 29. és július 2. között. Emellett a legjobb munkák beküldői két személyre szóló fesztiválbérletet és szálláshelyet kapnak a 38. Kaláka Fesztiválra.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság többek között két személy részére egy hétvégi kikapcsolódási lehetőség kínál a díjazott által megjelölt bármelyik bükki szálláshelyén. A pályázat kiírói a zsűri által kiválasztott versekből kiadvány megjelentetését is tervezik ötszáz számozott példányban - olvasható a pályázati felhívásban.

További részletek a www.bnpi.hu oldalon és a Kaláka Fesztivál www.kalakafesztival.hu honlapján érhetőek el.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában