Helyi közélet

2017.02.05. 13:46

Humor, derű, sport és jövő Miskolcon

Miskolc - A tudomány nem életidegen. Ellenkezőleg. Győződjön meg róla!

Miskolc - A tudomány nem életidegen. Ellenkezőleg. Győződjön meg róla!

A tudomány érdekes és közérdeklődésre számot tartó oldalát kínálja a Miskolci Akadémiai Bizottság a február 8-án kezdődő Akadémiai esték sorozatában. A választék az ajánlott témák szerint is rendkívül színes: szó lesz a Dévény-módszerről, a Seuso-kincsekről, az önvezető autóról, a hazai műkereskedelemről.

Egy nagyszerű előadó

Mindez a személyük miatt is érdekes előadókkal való találkozás ígéretével.

Mint már elsőre, amikor február 8-án „Sport, mint nemzetstratégiai ágazat? Előnyök-hátrányok – hosszú távú kilátások” címmel az Állami és Prima Primissima díjas professor emeritus Sárközy Tamás tart előadást. A gazdag tudományos és közéleti életúttal rendelkező professzort Kolodzey Tamás kollégánk ezekkel ajánlja az érdeklődők figyelmébe:

– Sárközy Tamásról elfogultság nélkül nem lehet beszélni, írni. A neves jogtudós számtalan mondása vált szállóigévé, a rendszerváltás után nem sokkal például kijelentette: „A kapitalizmusban semmi nincs ingyen. Ami pedig ingyen van, azért valaki, valahol, valamikor fizet.” A világi műveltségű professzor emeritus jelenleg is oktat, számtalan bizottságban dolgozik, megannyi tisztséget visel. A humoráról és derűjéről messze földön híres Sárközy Tamás soha nem használja a prof. dr. előnevet, erről évekkel ezelőtt ezt mondta: „Ugyan minek? Ezt mindenki tudja.” A szónoki képességekkel és fantasztikus előadói stílussal megáldott tanár úr tíz évig a Magyar Jégkorong Szövetség elnökeként alapozta meg a mostani sikereket, s egyszer, amikor megkérdezték tőle, hogy miért szereti a hokit, így felelt: „Mert ebben a műfajban könnyű elcsúszni, de én nem fogok egyszer sem.”

Az előadás a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában, az Erzsébet tér 3-ban február 8-án 17 óra 30-kor kezdődik, és ingyenesen látogatható.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában