Helyi közélet

2017.01.26. 10:36

Nem volt gázszivárgás a sajóbábonyi ipari parkban

Miskolc, Sajóbábony - Több esetben riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit Miskolcra gázszivárgás gyanúja miatt szerdán este.

Miskolc, Sajóbábony - Több esetben riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit Miskolcra gázszivárgás gyanúja miatt szerdán este.

A miskolci hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a városban, veszélyes, vagy egészségre ártalmas gázkoncentrációt sehol sem mutattak ki a műszereikkel. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor az ÉMK Kft. szakembereivel, valamint a főfoglalkozású létesítményi tűzoltókkal végzett közös felderítés során nem tapasztalt gázszivárgást a sajóbábonyi ipari park területén - adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Amint arról beszámoltunk, több olvasónk is jelezte szerdán este, hogy erős gázszag terjeng Miskolc több területén. Az hamar kiderült, hogy a volt sajóbábonyi vegyiművek területéről származik a gáznemű anyag, amelynek pontos mibenlétéről nem kaptunk információt. Annyit igen, hogy a kellemetlen szagon kívül semmilyen káros hatása nincs. Megtudtuk, semmiféle “lakosságvédelmi intézkedésre” nem volt szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában