Helyi közélet

2017.01.11. 12:33

Miért csak egy helyen árulnak Miskolcon parkolóbérletet?

Miskolc - Sokan az utolsó pillanatban váltják ki, de csak egy helyen lehet.

Miskolc - Sokan az utolsó pillanatban váltják ki, de csak egy helyen lehet.

Az utcán állt a sor a Régió Park Miskolc Kft. főutcai irodája előtt kedden. Többen bosszankodtak, hogy órák óta várnak arra, hogy bejussanak a parkoltatócéghez, és megvásárolják éves parkolóbérletüket. A tavalyi ugyanis január 10-ig volt érvényes, mától már csak az ideivel lehet parkolni Miskolcon. Igaz, a parkoltatócég már december közepén megkezdte az újak árusítását, ráadásul több helyen, de az utolsó két napban már csak egy helyen, a cég irodájában lehetett kiváltani.

„A Régió Park Miskolc Nonprofit Kft. 2016. december 12-ével, azaz 20 munkanappal azok lejárta előtt kezdte meg a 2017. évre szóló parkolóbérletek értékesítését. Először az ügyfélszolgálaton, három pénztárablakban, majd 2017. január 2-től egy héten keresztül az ügyfélszolgálat mellett a Győri kapu 47–53. alatt, valamint az Európa téri és a Patak utcai mélygarázs portaszolgálatán is, összesen hat pénztárban lehetett bérleteket vásárolni, ez utóbbi két helyszínen este 10 óráig” – kezdte válaszát Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs igazgatója. Hozzátette: az ügyfélszolgálati irodában ráadásul az ünnepek között is a megszokott nyitvatartási rend szerint várták az ügyfeleket.

„Az utolsó pillanatban”

„A nyitvatartásról és a határ­időkről a bérletvásárlási időszak előtt és az alatt is folyamatosan tájékoztatott a helyi média és a társaság honlapja is” – fogalmazott.

Az minden évben jellemző, hogy az autótulajdonosok általában az utolsó pillanatra hagyják a bérletek megvásárlását. Ezért a parkoltatócégnek sem okozhatott meglepetést, hogy általában ilyenkor a legnagyobb a forgalom. Éppen ezért adódott a kérdés, hogy miért döntöttek úgy, hogy pont az utolsó legforgalmasabb két napban lehessen csak egy helyen bérletet kiváltani. Erre azonban nem kaptunk választ.

ÉM-NSZR



Az ingyenes parkolás életet vihet a főutcára?

Miskolc - Miskolc - Az elmúlt szombaton a hideg közbeszólt, de a kereskedők bizakodók.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában