Helyi közélet

2017.01.31. 11:50

Milyen volt az elmúlt év? - Miskolci frakcióvezetők 2016-ról

Miskolc - A tavalyi évről, az önkormányzat, a városvezetés munkájáról is kérdeztük a frakcióvezetőket.

Miskolc - A tavalyi évről, az önkormányzat, a városvezetés munkájáról is kérdeztük a frakcióvezetőket.

Sűrűre sikerült a megyeszékhely elmúlt éve: elég, ha csak arra gondolunk, hogy a közlekedési vállalat dolgozóinak sztrájkjával indult 2016. Lapunk arra volt kíváncsi, a miskolci frakciók vezetői hogyan értékelik a tavalyi évet, mi az, amivel elégedettek, mi az, amin javítani kellene szerintük. De szerettük volna megtudni azt is, mi a tervük 2017-re.

Fejlődés helyett alacsony bérek jellemezték a tavalyi évet.” Jakab Péter

– A várost egy éve közlekedési sztrájk, most pedig 30 centiméteres hó bénította meg – kezdte Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője. – Fejlődés helyett az alacsony bérek jellemezték a tavalyi évet. A Jobbik kétszer is benyújtotta a miskolciak fizetésemelésére vonatkozó javaslatát, ezt azonban a Fidesz leszavazta, helyette építményadót vetett ki az elvándorolt miskolciakra.

„A város egészségügyi ellátását a kormánypárt rabkórházzal pecsételte volna meg, ami még több orvost vont volna el a helyi betegellátástól, még hosszabb várólistát eredményezve. Ezt végül a Jobbik és a miskolciak összefogása megakadályozta, ami az év legnagyobb ellenzéki sikere volt” – fogalmazott.

Az év botránya

Jakab Péter szerint az év botránya címet a fideszes feketekassza-ügy érdemelte ki. „Ennek kapcsán választási csalás és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt indult eljárás Miskolcon” – tette hozzá.

Az idei évről elmondta: „2017 a bérharc éve lesz: Miskolc jövője azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e a béreket felzárkóztatni. 2016-ban kiderült, hogy ennek legfőbb akadálya maga a kormánypárt, legerősebb ellenzéki erőként ezért annak leváltására készülünk.”

Folytatódott a Kriza-féle városvezetés ámokfutása.” Dr. Simon Gábor

– A tavalyi évben folytatódott a Kriza-féle városvezetés ámokfutása – ezt már dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci frakcióvezetője mondta. – Több száz millió adóforintot költenek hazug propagandára, közben pedig módszeresen leépítik az önkormányzatot. Ennek ékes példája, hogy decemberben titokban a város összes iskoláját átadták a Kliknek. Annak a Kliknek, amelynek tevékenysége ellen az év legjelentősebb eseménye, a tanár- és diáktüntetés zajlott.

„A városvezetés úgy működik, mint egy felszámolóbiztos, jól működő struktúrákat ver szét vagy önként mond le róla. Elveszítették az iskolákon túl valamennyi kórházunkat, a szociális rendszerünket, de szétverték a kéményseprést, szemétszállítást és a patinás cégeket is. A leépülő közszolgáltatások ékes bizonyítéka a kialakult hókáosz, vannak olyan utcák, ahol hetek alatt sem járt hókotró” – fogalmazott.

„Mindig csak az ígérgetés, három éve indult az új fejlesztési ciklus, de ez alatt szinte egy rozsdás szöget sem tudtak előteremteni. De ígértek kohászatot, darugyárat, ledgyárat és sorolhatnánk. Még más város munkával és lehetőséggel csábítja az embereket, itt adót vetnek ki lakásaikra. Így nem csoda, hogy a miskolciak a lábukkal szavaztak és Kriza Ákos alatt 11 ezren, azaz egy kisvárosnyi ember hagyta el városunkat” – sorolta.

Soós Attilát, a Fidesz frakcióvezetőjét és Molnár Pétert, a KDNP frakcióvezetőjét is megkérdeztük a témában, de nem reagáltak megkeresésünkre.


Miskolcon történt 2016-ban: ezekről tárgyalt és döntött a megyeszékhely közgyűlése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában