Helyi közélet

2016.12.31. 11:59

Népszavazást akarnak a miskolci börtönkórházügyben

Miskolc - A szocialisták szerint népszavazást kellene tartani a miskolci börtönkórházról.

Miskolc - A szocialisták szerint népszavazást kellene tartani a miskolci börtönkórházról.

„A kormány széles körű egyeztetést folytatva úgy döntött, hogy a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházát Tökölről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház területére költözteti” – tudtuk meg csütörtökön a Jobbik témában tartott sajtótájékoztatóján, amelyen az is kiderült, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tud az ügyről és a költségvetés is tartalmazza az új börtönkórház kialakításának költségeit.

Megtudtuk azt is, hogy a megyei kórház egyik üres pavilonjába, az egykori szülészeti-nőgyógyászati épületbe költöztetnék a tököli börtönkórházat. További részleteket nem sikerült megtudnunk.

A város ügyéről van szó

Az MSZP miskolci szervezete szerint döbbenetes, hogy a kormányzat még arról sem volt képes kikérni a miskolciak véleményét, beköltözzön-e a tököli rabkórház a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházba, vagy sem. Mint fogalmaznak, „az erről szóló döntés nem Csiba Gábor, de még csak nem is a kormányzat privilégiuma, hanem a miskolciaké”. Az MSZP éppen ezért azonnali hatállyal kezdeményezi, hogy a népszavazást a lehető leghamarabb írja ki a miskolci közgyűlés.

- ÉM-SZB -


A kormány eldöntötte: Miskolcon lesz a rabkórház

Miskolc - A kormány „széles körű egyeztetést lefolytatva” döntött a központi börtön- kórház Miskolcra helyezéséről. A rabkórházként emlegetett intézményt Miskolcra, a megyei kórház egyik üres pavilonjába, az egykori szülészeti-nőgyógyászati épületbe költöztetnék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában