Helyi közélet

2016.12.09. 17:41

Különleges előadás a hunokról Mezőkövesden

Mezőkövesd - A svájci Hun-völgy különleges történetéről tartott előadást dr. Salamin András nemrégiben Mezőkövesden, a Városi Galériában.

Mezőkövesd - A svájci Hun-völgy különleges történetéről tartott előadást dr. Salamin András nemrégiben Mezőkövesden, a Városi Galériában.

A Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesülete által szervezett eseményen Kiss Mátyás, a szervezet elnöke köszöntötte a megjelenteket és osztotta meg a Hun-völgyben tett utazásai során szerzett személyes élményeit. Majd pedig dr. Salamin András ismertette ötéves kutatómunkájának eredményét. Az előadó felmenői a svájci Hun-völgyből származnak, akik 1835-ben költöztek családjukkal Magyarországra.

Dr. Salamin András a 20. század végén, a 21. század elején kezdte el kutatni családjának történetét. A kutatás során 2005-ben és 2007-ben a svájci völgybe is elutazott, ahol saját szemével meggyőződhetett, hogy valóban hunok lehettek a völgy őslakói. Előadásában részletesen bemutatta azokat a főbb bizonyítékokat, a völgyben élők hun származását alátámasztó tényeket, amelyeket 10 pontba gyűjtött össze az előadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában