Helyi közélet

2016.12.16. 14:45

Golop: A legfontosabb, megmaradjon a falu

Golop - Kiss Lajos, Golop polgármestere is elfogadta a meghívásunkat és részt vett a polgármesterek találkozóján.

Golop - Kiss Lajos, Golop polgármestere is elfogadta a meghívásunkat és részt vett a polgármesterek találkozóján.

Több pályázatot is

– Az idei évünk csendesen telt el – mondja Kiss Lajos. – Azt is eredménynek tartom, hogy ki tudunk jönni a költségvetésünkből, működtetni tudjuk az intézményeinket. Golopon nincs különösebb munkalehetőség, de ebben az évben eljutottunk odáig, hogy a közmunkaprogramjainkat alig tudjuk megtölteni. Szerencsére a környékbeli településeken rengetegen el tudtak helyezkedni, így nyáron hiába tudtam volna 28 embernek munkát adni, csak 20 közmunkást tudtam felvenni. Ezt egy kicsit jó jelnek is tartom, mert ha a golopiak munkát tudnak találni, egzisztenciát tudnak teremteni, akkor hiába máshová járnak el dolgozni, azért csak itt maradnak. Azt tartom a legfontosabbnak, hogy a falu megmaradjon. Ez pedig csak akkor érhető el, ha a fiatalok nem vándorolnak el Golopról és itt alapítanak családot, hiszen lassan fogy a település lakossága. Jövőre megpróbálunk több pályázatot is beadni, hiszen hiába apró falu a miénk, azért itt is akadna bőven mit javítani, felújítani. Optimista embernek tartom magam, ezt a feladatot szerintem másféle hozzáállással nem is lehet csinálni.

ÉM


Polgármester-találkozó az Észak-Magyarországnál

Miskolc - Ismét megrendezte az Észak-Magyarország a polgármesterek találkozóját, méghozzá nagy sikerrel, ugyanis minden eddiginél több településvezető fogadta el meghívást, hogy közösen koccintsunk a 2016-os és a következő évre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában