Helyi közélet

2016.11.02. 13:25

Az új út nyitózarándoklata Tarcalon

Tarcal - Zarándokok Tarcalon, a „mézédes források földjén”.

Tarcal - Zarándokok Tarcalon, a „mézédes források földjén”.

A Szent Erzsébet Út új szakaszának nyitózarándoklata résztvevőit fogadta Tarcalon, a „mézédes források földjén” Butta László polgármester és a tarcali római katolikus egyházközség kis csapata a napokban.

Új útszakasz

A Szent Erzsébet Út új szakasszal bővült. Sárospataktól Bodrogolaszi-Vámosújfalu-Olaszliszka-Sárazsadány-Szegilong-Szegi-Bodrogkisfalud-Bodrogkeresztúr érintésével jut el Tarcalig, ahol csatlakozva a Mária Úthoz, vezet egészen Tokajig.

Az út az érintett települések közreműködésével épült ki. A kis zarándok csapatot a Mária Zarándokháznál köszöntötték vendéglátóik. Első útjuk a templomba vezetett. Sápiné Klárika röviden ismertette a templom történetét, értékeit. Ezután Mária-énekek hangzottak fel.

A Mária-házban kis vendéglátással várták a hosszú útról érkezőket. Jól esett a forró tea, kávé, mellé a kis pogácsa. Közben előkerültek a hátizsákokból a kis füzetecskék, melyben az érintett települések pecséttel igazolták ottjártukat a zarándokoknak. Településvezetőnk is ellátta kézjegyével valamennyiük füzetét. Természetesen a kis közösség útja is az Áldó Krisztus szoborhoz vezetett.

A polgármester úr elmondta a szobor és a sétány létrejöttének történetét. Gyönyörködtek a kilátásban, a Bányató szépségében.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában