Helyi közélet

2016.11.29. 14:51

Apja énekes, nagybátyja karmester

Miskolc - Gaston Rivero „csúcstenor” lép föl Miskolcon december 9-én.

Miskolc - Gaston Rivero „csúcstenor” lép föl Miskolcon december 9-én.

Adventi Operagálára hívja a közönséget december 9-én a Bartók Plusz Operafesztivál vezetése. Az esten közkedvelt operaslágerek és zenekari darabok csendülnek fel, de a hallgatóság ízelítőt kap a „A jövő kulcsa 2016” elnevezésű operaíró versenyének döntőjébe bejutott művekből is. Az Operagála sztárvendége Gaston Rivero, világhírű tenor lesz, partnere Silvia Dalla Benetta szoprán, a karmester pedig Federico Longo. Az Operagála december 15-én a Zeneakadémia Nagytermében megismétlődik.

Bohémélet

Gaston Rivero Uruguayban, Montevideóban született 1978-ban. Zenei tanulmányokat a buenos airesi konzervatóriumban folytatott, majd énektechnikát tanult New Yorkban Eugene Kohntól, valamint a Juilliard School of Music és a Manhattan School of Music tanáraitól. A Broad­wayn 2002-ben debütált Pucci­ni Bohéméletében, majd ugyanebben az évben szólókoncertet adott a Carnegie Hallban.

Szakmai karrierje során számos közismert és világhírű művésszel dolgozott együtt, úgymint Zubin Mehta, Placido Domingo, Anna Netrebko, Daniel Barenboim, Ulf Schirmer, Massimo Zanetti, Anthony Bramall, valamint Philipp Stölzl, Johannes Schaaf és Baz Luhr­mann filmrendezőkkel.Számos nemzetközi énekverseny győztese és díjazottja. Csak egy kis ízelítő fontosabb szerepeiből: Manrico (Il Trovatore), Don Carlo (címszereplő), Mario Cavaradossi (Tosca), Alfredo (La Traviata), Don José (Carmen), Des Grieux (Manon Lescaut), Rómeó (Rómeó és Júlia), Ismaele (Nabucco), Gabriele Adorno (Simon Boccanegra), Macduff (Macbeth).

Életük a zene

Gaston Rivero zenészcsaládba született. Édesapja szintén énekes, a buenos airesi dalszínházban lépett föl. A zene része volt a család életének. Gaston Rivero bátyja trombitásként kezdte pályáját, nővére zongorázni tanult. A legismertebb muzsikus azonban a nagybátyja volt, Michelangelo Veltri, aki karmesterként működött. Olyan énekesekkel készített felvételt mint Alfredo Kraus, de közeli barátja volt Eugene Kohnnak is. Utóbbi később Gaston Rivero énektanára lett New Yorkban.

ÉM-HE


Operagála

  • Mikor: december 9., 19.00 óra.
  • Hol: Miskolci Nemzeti Színház, Nagyszínház.
  • A Miskolci Szimfonikus Zenekart Federico Longo vezényli.
  • Az est műsorvezetője Bősze Ádám.
  • Sztárvendég: Gaston Rivero tenor, partnere Silvia Dalla Benetta szoprán.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában