Helyi közélet

2016.11.09. 14:15

A fiatalok megtartása a cél

Miskolc - Megkezdődött a kormányhivatal pályaválasztási program­sorozata.

Miskolc - Megkezdődött a kormányhivatal pályaválasztási program­sorozata.

„Nagyon fontos, hogy olyan viszonyokat alakítsunk ki, amely elősegíti azt a törekvésünket, hogy a jól képzett fiatal emberek megyénkben maradjanak, itt találjanak igényüknek megfelelő munkát és itt alapítsanak családot – foglalta össze Demeter Ervin megyei kormánymegbízott a hivatal foglalkoztatási főosztálya által szervezett idei pályaválasztási programsorozat nyitórendezvényének szánt szakmai konferencia megnyitóján. A kormánymegbízott elmondta, hogy a szakképzés piac­orientált átalakításán túl a járulékrendszer átformálásával is segíteni akar a kormányzat olyan helyzet kialakításában, amely itt maradásra bírja a megye fiataljait.

Sok az általános iskolai végzettségű az álláskeresők között. Lórántné Orosz Edit

Segítik a pályaválasztást

Lórántné Orosz Edit, a foglalkoztatási főosztály vezetője azt tartja a legfőbb célnak, hogy segítsék abban a fiatalokat, hogy megalapozott ismeretek alapján legyenek képesek döntést hozni, amikor pályát választanak.

„A megye munkaerőpiaca folyamatosan kedvezően alakult az utóbbi időben. A szeptemberi adatok szerint 36 ezer álláskeresőt tartanak nyilván a járási hivatalok, közülük 6900-an vannak a 25 év alattiak. Ez igencsak jelentős arány, és ők azok, akikre elsődlegesen számíthatunk a szakképzésben. A fiatalok között nagy az aránya azoknak, akik csak általános iskolai végzettséggel rendelkeznek. Éppen ezért elsődleges, hogy ezek a fiatalok a szakképzésben alapozzák meg jövőjüket.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában