Helyi közélet

2016.10.07. 16:52

Videó: Elhagyatott helyek Miskolcon - Alagútrendszer a perecesi forrásnál

Miskolc-Pereces - Hogy hogyan néz ki belülről a negyedik perecesi bunker, amit az Urbex Hungary csapata csak kívülről tudott megnézni? Olvasónknak sikerült bejutnia a hajdani perecesi 1-es és 2-es akna kürtőjéből kialakított bunkerbe, és az erről készített videót megosztotta velünk.

Miskolc-Pereces - Hogy hogyan néz ki belülről a negyedik perecesi bunker, amit az Urbex Hungary csapata csak kívülről tudott megnézni? Olvasónknak sikerült bejutnia a hajdani perecesi 1-es és 2-es akna kürtőjéből kialakított bunkerbe, és az erről készített videót megosztotta velünk.

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy az Urbex Hungary csapata bejárta a környék bunkereit, három perecesit és egy miskolcit, a Drenka-hegyen. A negyedik perecesi bunkernek viszont csak a bejáratáig jutottak, mert az le volt zárva, így csak kívülről tudták megnézni. Olvasónknak, Hideg Lászlónak sikerült bejutnia ebbe a perecesi forrás mellett lévő alagútrendszerbe is.

- Sajnos ebben az alagútban sincs már semmi, amely az Óbánya emlékét őrzi, hisz a bezárást követően az akkor még működő vasútüzem közvetlen közelsége miatt kedvező volt a környezet egy légoltalmi óvóhely kialakítására. Napjainkban a 2-es akna bejárata mellett található a Vilma-forrás, melyből frissítő hideg vizet ihatunk a tikkasztó melegben. Ezt a forrást a másik oldaláról is megnéztük - osztotta meg a Borsod Online-nal élményeit Hideg László.

Köszönjük a videót!


Miskolc – Az Urbex Hungary csapata megtalálta az elveszett gyémántot: egy bunkert, ahol megállt az idő, és ami nem vált a vandálok, fosztogatók martalékává.

Miskolc - Az Urbex Hungary csapata bejárta a környék bunkereit, három perecesit és egy miskolcit, a Drenka-hegyen.

 

Miskolc - Az Urbex Hungary csapata Miskolcon járt bunkertúrán és szétnéztek az egykori Digép (Diósgyőri gépgyár) egyik külső óvóhelyén.

Miskolc - Van egy óvóhely az Újgyőri piac szomszédságában, amit kívülről már minden miskolci láthatott. A jobb sorsra érdemes építményben az Urbex Hungary csapata nézett szét az aktuális bunkertúra során, állapota lesújtó...

Mezőkövesd - A Mezőkövesdi repülőtér (más néven Klementina) Mezőkövesd és Mezőkeresztes közigazgatási határán fekvő egykori katonai repülőtér. Az Urbex Hungary csapata meglátogatta a Mezőkövesdi repteret, ami mára már az enyészeté lett, jobb sorsot érdemelne!

Harsány, Miskolc - Régóta üresen áll a Miskolc melletti laktanya Pingyomon. Az Urbex Hungary csapat bejárta az egykori légvédelmi komplexumot töviről, hegyire. Úgy néz ki, lassan az enyészeté lesz minden.

Miskolc - A Bükkben, a Csanyik-völgy mélyén lévő, elhagyatott lőteret látogatta meg nemrégiben az Urbex Hungary csapata. Itt található az egykori MHSZ Miskolci Erdész Lövészklub sport lőtere, ahol évtizedekkel ezelőtt rengeteg fiatal próbálhatta ki céllövő tudását. A lőtér végül a kilencvenes évek végén megszűnt. Megmutatjuk, mostanra mi maradt belőle.


Miskolc - Az Urbex Hungary csapata megnézte a több mint két évtizede üresen, kihasználatlanul álló Ifjúsági parkot a Vasgyárban. Sajnos a szebb napokat látott park az enyészeté lett!

Miskolc – Az Urbex Hungary csapata ismét útra kelt, a túra célállomása ezúttal a Miskolc melletti Pereces bányaépületei voltak. Az egykori Perecesi bányaigazgatóság épületeit bejárva nem maradunk izgalom nélkül.

Miskolc - Az Urbex Hungary csapata ellátogatott a 2000-es évek elején bezárt miskolctapolcai Juno Hotelbe. A szálloda nagyon régen üresen és elhagyatottan áll a híres üdülőhelyen.

Miskolc - Omladozó vakolat, szeméthegyek, graffitik a falon. Elkeserítő látványt nyújt az Futó utcán található elhagyatott Matáv irodaház. Az Urbex Hungary csapat nézte meg, hogy mi maradt mára az épületből.

Nagyecsér - Összedőlés határán álló házak, érintetlen vadvilág, gyönyörű környezet a borsodi világvégén. A mára elnéptelenedett tanyaközpont Mezőnagymihály közelében található, az Urbex Hungary csapata nemrégiben járta be a települést. Nézzen szét az évek óta üresen álló borsodi szellemfaluban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában