Helyi közélet

2016.10.08. 20:39

Bor- és pezsgőest és egy érdekes premier Miskolcon

Miskolc - Bemutatkozott pénteken a Barkland Pincészet a Drót Bisztróban.

Miskolc - Bemutatkozott pénteken a Barkland Pincészet a Drót Bisztróban.

Hobbiként indult, de az idén már hivatalosan is megkapta a borkereskedési engedélyt a Barkland Pincészet, amelyet Barkóczi István és lánya, Barkóczi Eszter alapítottak. Tokaj-Hegyalján van 3,5 hektáros szőlőjük, amit egy-két éven belül 5 hektárra szeretnének kiterjeszteni, és egy családi, kézműves borászattá fejleszteni – mesélte Barkóczi István, a Barkland Pincészet a tulajdonukban lévő Drót Bisztróban tartott pénteki bor- és pezsgőesten mutatkozott be.

– 15 évvel ezelőtt kezdtem a borászattal foglalkozni, akkor még hobbiszinten – mesélte a Barkland Pincészet tulajdonosa. – Később vettem egy pincét az Avason, és ez indította el a folyamatot, hogy komolyabban beleássam magam a borkészítés folyamatába. Nem tartom magam borásznak, inkább borkedvelőnek, akit érdekel a borgyártási technológia.

Barkóczi István úgy látja, Miskolc lehetne a tokaj-hegyaljai borok legnagyobb városa, hiszen közel a borvidék, és egy, még mindig nagyvárosnak számító település a megszámlálhatatlan pincéjével ugyanaz lehetne, mint a Médoc vidéknek, Franciaországban Bordeaux. Az ilyen lépések, mint a Barkland létrehozása – miskolci kapcsolódással, pincével, étteremmel, szállodával –, az a modell, amit remélhetőleg sokan követnek majd, bizakodik.

- ÉM -​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában