Helyi közélet

2016.09.04. 12:19

Küldjön hírt - Szalézi Sportközpont Kazincbarcikán

Kazincbarcika - 2016. szeptember 2-án péntek délután felavatták a 3000-es férőhelyű Don Bosco Sportközpontot Kazincbarcikán - sokak örömére.

Kazincbarcika - 2016. szeptember 2-án péntek délután felavatták a 3000-es férőhelyű Don Bosco Sportközpontot Kazincbarcikán - sokak örömére.

A jelentős beruházás a Don Bosco Szalézi Társaság saját költségén, a magyar állam támogatásával, valamint az önkormányzat együttműködése révén valósulhatott meg.

Az új létesítmény a Szaléziak Kazincbarcikán lévő két iskolájának, a Don Bosco Szakiskoka és a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjainak biztosít mindennapos testnevelési és egyéb lehetőséget.

Az átadási ünnepségen többek között beszédet mondott Dr. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd felolvasta Dr. Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét.

A létesítményt Dr. Ternyák Csaba, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke, az egri főegyházmegye főpásztora áldotta meg.

Érdemes tudni: Don Bosco Szent János olasz katolikus pap, a Szalézi Társaság férfi szerzetesrend megalapítója volt. A Szalézi Társaság apostoli célja az ifjúság oktatása, nevelése, iskolákban és különböző intézményekben. A szalézi közösségek életét az egyszerűség, az alkotókedv, a barátságos légkör, a mély lelki élet és az öröm jellemzi.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában