Helyi közélet

2016.09.09. 20:45

Csupán egyetlen jogsértés történt az Ózdi Strandon

Ózd - Idén is sikerrel zárult le a strandrendőrakció az ózdi létesítményben.

Ózd - Idén is sikerrel zárult le a strandrendőrakció az ózdi létesítményben.

Ebben az esztendőben is sikeresnek ítélték meg a szakemberek a „Diákok a Közbiztonságért” elnevezésű akciót, amelyet szűk két hónapon keresztül tartottak az Ózdi Strandon. A nyári hónapokban összesen huszonhárom fiatal teljesített szolgálatot a létesítmény területén. A legfontosabb feladatuk az volt, hogy figyeljenek a fürdőzők által szabadon hagyott értékekre, és ha rendellenes cselekményt tapasztalnak, akkor azonnal értesítsék a rendőrséget.

A járőrözés során a legtöbb munkaórát a fiúknál Balogh Ádám, a lányoknál pedig Dányi Adrienn teljesítette. Az évtizedes múltra visszatekintő program kapcsán dr. Varga László, Ózd rendőrkapitánya elmondta: eredményes időszakon vannak túl, hiszen nyáron csupán egyetlen jogsértésről érkezett bejelentés a kapitányságra. Amikor pedig a diákok figyelmét felhívták a pontosabb, feszesebb járőrözésre, onnantól kezdve minden rendben volt a strandon.

90 óra

A huszonhárom középiskolás diák közel ötszázötven órát töltött el a fürdőzők között. A legtöbbet, 90 órát Balogh Ádám dolgozott a strandon a vendégek védelmében.

– Nagyon hasznos volt számomra az elmúlt időszak. Sok emberrel megismerkedhettem, kellemes volt, de nagyon hamar elszállt. Jól éreztem magam, az itt tanultakat, remélem, a jövőben is hasznosítani tudom – tette hozzá Balogh Ádám.

Az önkormányzat nevében Janiczak Dávid polgármester mondott köszönetet a fiataloknak, hiszen a közbiztonság fenntartása érdekében rengeteget dolgoztak. A legtöbb szolgálatot teljesítő strandrendőrök tárgyjutalomban részesültek, majd a program lezárásaként – aki úgy gondolta – ruhástól ugorhatott be a strand medencéjébe.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában