Helyi közélet

2016.08.05. 08:32

Miért nincs az a lista, ami úgy tűnik, van?

Miskolc - A vizsgálati eljárást megszüntettük, mivel nem áll fent a folytatásra okot adó körülmény – olvasható abban a levélben, amit az Észak-Magyarország kapott a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságától.

Miskolc - A vizsgálati eljárást megszüntettük, mivel nem áll fent a folytatásra okot adó körülmény – olvasható abban a levélben, amit az Észak-Magyarország kapott a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságától.

Februárban ugyanis hozzájuk fordultunk, mert az önkormányzattól hiába kértük a listát, ami képviselői bontásban tartalmazza, hogy a fejlesztési, illetve működési célú képviselői alapot mire is költötték az önkormányzati képviselők. A hivatal válasza azonban az volt, ebben a formában nincs feltüntetve a képviselők neve, csak a támogatottaké, illetve az összeg, amit kaptak.

Bejelentésünkre az adatvédelmi hatóság is érdeklődött az önkormányzatnál, és májusban azt a választ kapták, hogy ezen támogatásokkal kapcsolatban nagy mennyiségű adat van a hivatalban, de az általunk kért szempontrendszer szerinti nincs. Arra hivatkoztak, a támogatási szerződéseket az önkormányzat köti a támogatottal, az önkormányzati képviselők nem szerződő felek.

Ez persze igaz – és a közzétételi lista is megfelel az infotörvénynek –, de a kérdés továbbra is az, ha nem vezetnek olyan nyilvántartást, ami képviselőkre lebontva jeleníti meg a támogatásokat, honnan tudják, hogy ki mennyit költött az általa felhasználható összegből, ami egyébként nem kevés: egyéni körzetből bejutóknak 12 millió forintos az éves fejlesztési és 2,5 millió forintos az éves működési célú alapjuk.

Kérdések

Közben két ellenzéki képviselőtől megkaptuk az önkormányzat által részükre készített kimutatást arról, mennyit és mire költöttek tavaly. Azaz, az általunk kért bontás úgy tűnik, mégis létezik. Ezért újra az önkormányzathoz fordultunk, ismét kérdezve, ha továbbra is azt vallják, nincs névre lebontott kimutatás, akkor mi alapján számolnak el az önkormányzati képviselőkkel. Illetve, ha van ilyen lista – mert úgy tűnik, van –, akkor miért állítják, hogy nincs. Dr. Csiszár Miklós jegyző elküldte korábbi, februári válaszát lapunknak.

ÉM-NSZR


Miskolc - Aggályosnak tartja az adatvédelmi hatóság vizsgálódását? – kérdeztük a Fidesz miskolci frakcióvezetőjét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában