Helyi közélet

2016.08.30. 08:25

Elbontották, de visszaépítik a lépcsőt Miskolctapolcán

Miskolc - Új utat építtetett magának a városi cég vezetője? Az önkormányzat szerint önerős beruházás volt.

Miskolc - Új utat építtetett magának a városi cég vezetője? Az önkormányzat szerint önerős beruházás volt.

„A Viola utca esetében kifejezetten előnyös az útépítés, a régi lépcső ugyanis nagyon leromlott állapotban volt” – áll a miskolci önkormányzat hétfőn kiadott közleményében.

Mindezt annak kapcsán tartották fontosnak elmondani, hogy országos hír lett abból, hogy az említett miskolctapolcai utcában elbontották az erősen lejtő szakasz közepétől a főútig vezető lépcsősort, és új aszfalt is került az útra. Igaz, csak addig a szakaszig, ahol a Miskolci Ingatlankezelő Zrt. vezérigazgatójának, Szélyes Domokos családjának háza áll. Az utca lakói nem örülnek, szerintük lépcső nélkül balesetveszélyes lett a közlekedés, és hiányolják azt is, hogy nem kérték ki a véleményüket. Hiába írtak a jegyzőnek, a terület képviselőjének, érdemi választ nem kaptak. Az országos sajtó úgy számolt be az esetről, hogy egy városi cégvezető építtetett utat az ingatlanjához.

Kijavítják

„Miskolcon bevett gyakorlat, hogy az önkormányzat méltányosan bírálja el azokat a lakossági megkereséseket, amelyek önerős út- és csatornaépítésekre irányulnak. Évente 15–20 ilyen igény érkezik a városhoz, az önkormányzat minden esetben megadja a hozzájárulást, függetlenül az ingatlantulajdonos kilététől. Ez a takarékos közpénzfelhasználás szempontjából is indokolt” – olvasható az önkormányzati közleményben. Az is: az önerős fejlesztésnek köszönhetően az önkormányzatnak így csak kisebb területen kell infrastrukturális beruházást végrehajtani.

„Figyelembe véve a lakossági jelzéseket, az önkormányzat az út mellé egy keskenyebb lépcsőt épít és kijavítja a megmaradt felső szakaszt. Így télen a gyalogosok már nem az erősen megrongálódott, balesetveszélyes, hanem a felújított lépcsősoron tudják majd megközelíteni a gyógyszertárat és az orvosi rendelőt” – fogalmazott a hivatal.

„Szokás szerint nagyszerű eredményként próbálja tálalni a miskolci polgármesteri hivatal azt, amibe normális országokban egy komplett városvezetés bukna bele” – közleményben reagált a történtekre a miskolci MSZP. Mint írták: „…a Viola utcai ügyben nem arról van szó, hogy egy rossz önkormányzati utat újított fel valaki saját pénzen, hanem arról, hogy az önkormányzat engedett elbontani egy mindenki által használt lépcsősort…” – fogalmazták meg.

ÉM-NSZR


Miskolc - A lakók megkérdezése nélkül bontottak el egy lépcsősort egy miskolctapolcai utcában – a helyére autóutat építtetett az egyik önkormányzati cég vezetőjének családja, a saját költségén. Az utcában élők szerint a domboldal nagyon meredek, lépcső nélkül csak nehezen lehet közlekedni rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában