Helyi közélet

2016.07.13. 15:59

Garancia

<strong><em>Befejeződött a labdarúgó-­Európa-bajnokság, amelyet az egész világ féltett. Állam- és kormányfő, miniszter és elemző, rendőr és szurkoló egy­aránt attól tartott, terrorcselekmények zavarják meg a nagy tornát, a félelmek szerencsére nem igazolódtak be. Néhány stadionbeli cirkusztól és utcai harctól eltekintve egy légpuskalövés sem dördült el, s ez a tény a francia biztonsági erők munkáját dicséri. A gallok hatalmas erőket mozgósítottak a fegyelem érdekében: országszerte százezrek dolgoztak a szemünk láttára, azt pedig megbecsülni sem tudjuk, a háttérben hányan ügyködtek, hogy minden rendben legyen. </em>Kolodzey Tamás írása.</strong>

Befejeződött a labdarúgó-­Európa-bajnokság, amelyet az egész világ féltett. Állam- és kormányfő, miniszter és elemző, rendőr és szurkoló egy­aránt attól tartott, terrorcselekmények zavarják meg a nagy tornát, a félelmek szerencsére nem igazolódtak be. Néhány stadionbeli cirkusztól és utcai harctól eltekintve egy légpuskalövés sem dördült el, s ez a tény a francia biztonsági erők munkáját dicséri. A gallok hatalmas erőket mozgósítottak a fegyelem érdekében: országszerte százezrek dolgoztak a szemünk láttára, azt pedig megbecsülni sem tudjuk, a háttérben hányan ügyködtek, hogy minden rendben legyen. Kolodzey Tamás írása.

Emlékezzünk a korábbi nagy viadalokra: például a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra, a londoni olimpiára és a brazíliai futballvébére, ezek előtt is mindenki aggódott, de a béke győzött. Most elérkeztünk az újabb rettegési időszakhoz, hiszen a nyakunkon a Rio de Janeiró-i olimpia. A félelem hangjai erősek: egymást érik a tragikus közbiztonságról szóló beszámolók. Rablásokkal, lövöldözésekkel, támadásokkal riogatják a Dél-Amerikába készülőket, közben szinte elhallgatták azt a hírt, mely szerint a brazil szövetségi biztonsági erő, a Forca Nacional a rendőrséggel és húsz egyéb szervezettel garantálja a nyugalmat. Újra hinnünk kell a hivatalos közleménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában