Helyi közélet

2016.07.11. 13:10

Cél: az egyszerűbb és gyorsabb ügyintézés Mezőkövesden

Mezőkövesd - „Az új centrum megépülését követően az összes iroda egy épületbe költözik”.

Mezőkövesd - „Az új centrum megépülését követően az összes iroda egy épületbe költözik”.

A kormány kiemelt projektjének köszönhetően új járási központ épül majd Mezőkövesden, így 2018-tól egy helyen lesz intézhető az összes közigazgatási ügy.

Az elmúlt években fokozatosan átalakult hazánk közigazgatási rendszere. Egyebek mellett létrejöttek a járások, a kormányablakok révén pedig tovább egyszerűsödött az ügyintézés.

A kormány 1,2 milliárd forintot különített el az ország 2017-es költségvetésében a mezőkövesdi székhellyel megépülő közigazgatási centrum kialakítására: a komplexum a régi ruhaipari szövetkezet felújításra kerülő épületében kap majd helyet.

– Jelenleg 6–7 helyszínen működnek ügyfélfogadási pontok a városban – a foglalkoztatási osztály, az okmány­iroda, a kormányablak, a földhivatal, a gyámhivatal, a népegészségügyi és állat-egészségügyi osztály –, az új centrum megépülését követően az összes iroda egy épületbe költözik – mondta Kerékgyártó László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Mezőkövesdi Járási Hivatalának vezetője. – Ennek köszönhetően egy helyen érhetik el majd az állampolgárok a Járási Hivatalhoz tartozó osztályok összes szolgáltatását.

A beruházás jelenleg az előkészítési szakaszban tart, és a tervek szerint 2018 elejére készül el.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában