Helyi közélet

2016.06.25. 15:26

"Eredményes évad volt"

Miskolc - Az elmúlt szezont 81 koncerttel és közel 30 ezres nézőszámmal búcsúztatták a szimfonikusok.

Miskolc - Az elmúlt szezont 81 koncerttel és közel 30 ezres nézőszámmal búcsúztatták a szimfonikusok.

Három Promenád-koncerttel zárták az évadot a Miskolci Szimfonikusok a Nyári Színházban. Szászné Pónuzs Krisztina, ügyvezető a pénteki évadzáró társulati ülésen elmondta: a háromszoros telt ház egy délután folyamán méltó befejezése volt az évnek. Hozzátette: az évad szakmailag és gazdaságilag is eredményes és sikeres volt.

Két saját bérlet

Gál Tamás, a zenekar művészeti vezetője kijelentette: az előző évadban megalapozott lendülettel szeretné a következőt is végigvinni. Hozzátette: úgy érzi, hogy megtalálta a zenekarral a közös hangot, így igazán értékes és termékeny év elé néznek.

A zenekar 2016/2017-es zenei évad műsorkínálatában a következő évadban is két saját bérlet szerepel. A Tűzvarázs 7 koncertet kínál a Művészetek Házában, a Hangforrás bérlet pedig 3 nagykoncertre nyújt lehetőséget, ezek mellé a bérletvásárló választhatja ki a negyediket két kamarakoncert közül a Zenepalotában.

A bérletes hangversenyek mellett lesznek új, bérleten kívüli koncertjeik, a továbbra is hangsúlyt fektetnek a családi és ifjúsági programokra. A zenekar igyekszik az ország minél több pontján megjelenni, így örülnek a fővárosi felkéréseknek – az elmúlt évadban négyszer szerepeltek Budapesten – és jó együttműködést sikerült kialakítani vidéki városokkal is, mint Kisvárda, Gyöngyös és Edelény.

Bár az évadot lezárták, ám a nyári időszakban még találkozhatunk a zenekarral július 16-án a Tokaji Fesztiválkatlanban, illetve augusztus 19-én a Nyírbátori Zenei Napokon.

ÉM-SzK

Kitüntetések, díjak

Az évadzáró ülésen idén is átadták az „Évad Zenésze”-kitüntetést, amit a társulati tagok szavazatai alapján ezúttal Czimer Sándor klarinétművész nyert el. Emellett díjazták a 25, 30 és 40 éve a zenekarnál dolgozó munkatársakat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában