Helyi közélet

2016.05.15. 14:46

Bor és gasztronómia Boldogkő várában

Boldogkőváralja - Pünkösdkor gazdag programkínálattal, borokkal és fröccsökkel várják a látogatókat Boldogkőváralján.

Boldogkőváralja - Pünkösdkor gazdag programkínálattal, borokkal és fröccsökkel várják a látogatókat Boldogkőváralján.

A tokaj-hegyaljai borvidék kínálata mellett kóstolhatunk kecskeméti, egri és villányi borokat is. Kitűnő gönci barackpálinkában sem lesz hiány, az étlapon pedig korabeli receptek alapján készült, középkort idéző, ínycsiklandó étkek, ropogósra sült tiszai halak, haltepertő, különleges borkorcsolyák és kézműves sajtok is szerepelnek. Vasárnap színpad lép Charlie, e­lőtte a nagy gitárkirálynak állít emléket koncertjével a Me­ssage to Hendrix együttes.

Zenei csemegék

Különleges népzenei csemegét ígér a napjainkban újjáéledő boldogkőváraljai Téka-tábor házigazda zenekara, a Téka együttes koncertje. A pünkösdi népi hagyományokat eleveníti fel a „szinva­völgyis” néptáncospár, Bárdos Zsuzsanna és Körmöndi Tamás. A borászatok standjainál jazz örökzöldek szólnak, vagy ízlés szerint az Agyagbanda moldvai csángó muzsikája is választható. A Pünkösdhétfői családi program fő attrakciójának az Alma együttes délben kezdődő gyermekkoncertje ígérkezik. A Naszály kézműves udvar mesterei segítségével az érdeklődők mindkét napon saját kezűleg esztergálhatnak fakupát, készíthetnek agyagkorsót vagy kovácsolhatnak szerencsepatkót.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában