Helyi közélet

2016.02.20. 15:03

Tehetséggondozás a zene nyelvén Mezőkövesden

Mezőkövesd - A tehetséggondozásról, a zenei tehetségek felkutatásáról és neveléséről tartottak szakmai fórumot Mezőkövesden.

Mezőkövesd - A tehetséggondozásról, a zenei tehetségek felkutatásáról és neveléséről tartottak szakmai fórumot Mezőkövesden.

A nyíregyházi Konszonancia RZZT. és a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola közös rendezvényét nemrégiben tartották. A Nemzeti Tehetségprogram keretében rendezett eseményen Juhász Jánosné, a gimnázium igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Szilágyiné Pálkövi Mária, a Konszonancia Regionális Zenei Tehetségsegítő Tanács elnöke a szervezet működését, felépítését és célkitűzéseit ismertette.

Előadások

Ezt követően Mezőkövesd és a térség oktatási intézményeinek tehetséggondozó programjairól és lehetőségeiről tájékozódhattak a résztvevők.

Elsőként két pedagógus, Zaja Tamásné és Komjáthyné Lévai Ildikó tartott előadást „Tehetséggondozás a Bárdos Lajos Tagiskolában” címmel. A Líra Tehetségpontot Bolykóné dr. Mondru Beáta mutatta be. Fehérvári Dénes, a Szent László Gimnázium pedagógusa egyszerű fizikai kísérletekkel igazolta a hangok kialakulásának folyamatát, bemutatta a hangszerek működésének főbb jellemzőit.

A fórum második napja csoportmunkával kezdődött, melynek keretében egy komplex tehetséggondozó program megvalósításának tervezésével foglalkoztak az érintettek. A szakmai előadásokat Vadásziné Boros Katalin, a Dohány úti Tagóvoda vezetője kezdte, aki a mezőkövesdi óvodákban zajló zenei tehetséggondozásról tartott ismertetőt. Középiskolások zenei oktatása a Zeneiskolában címmel Mozerné Horga Stefánia, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola vezetője osztotta meg gondolatait és tapasztalatait. Kormos Dénes, a Magyar Tehetséggondozó Társaság választmányi tagja beszélt egyebek mellett a Nemzeti Tehetségprogramról, a Tehetségpont-hálózatról és a pályázati lehetőségekről.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában