Helyi közélet

2016.01.06. 08:06

Science: költségvetési csalás

Miskolc - A nyomozás érdekeire tekintettel még „titkolóznak” a NAV pénzügyi nyomozói.

Miskolc - A nyomozás érdekeire tekintettel még „titkolóznak” a NAV pénzügyi nyomozói.

Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterének feljelentése nyomán költségvetési csalás miatt folyik nyomozás a miskolci úgynevezett Scien­ce Múzeum-ügyben. Kovács Dorina százados, a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense érdeklődésünkre a következőket mondta: „az ügyben költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás, azonban a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb információt egyelőre nem kívánunk adni”.

Tudni szeretnék az igazságot

Dr. Kriza Ákos polgármester a múlt novemberi közgyűlésen jelentette be, hogy feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Science Múzeum ügyében – mint kiderült – még 2014. augusztusban. A városvezető elmondása szerint ő maga is nagyon kíváncsi, mi történt pontosan a beruházás folyamatában és ki a felelős érte.

Az is kiderült, a feljelentés nem befolyásolja a város több mint másfél milliárd forintos pályázati visszafizetési kötelezettségét.

ÉM-SZB


Miskolc - Dr. Kriza Ákos szeretné kideríteni, mi történt pontosan a beruházás során. tovább »

Science Múzeum már biztos nem lesz Miskolcon. Szeptemberben eldőlt, a város eláll a megvalósítástól, és ezzel együtt persze visszafizetési kötelezettsége is van. Hogy egészen pontosan mennyi, nem tudni, talán 1,5 milliárd forint. És azért nem tudni, és azért talán, mert az egykor szebb napokat látott egyetemi fűtőmű épülete egyelőre a Titkok Múzeumaként működik. Szántó Rita jegyzete. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában