Helyi közélet

2016.01.22. 10:46

Idén fejleszthetik az ózdi strandot

Ózd - Több mint három évtizedes múltra tekint vissza az ózdi strand, ezért számos területen jelentős felújításra szorul a létesítmény.

Ózd - Több mint három évtizedes múltra tekint vissza az ózdi strand, ezért számos területen jelentős felújításra szorul a létesítmény.

A város vezetői előtt ez eddig is nyilvánvaló volt, de a legutóbbi szezonban tapasztalt műszaki hibák erre még jobban rávilágítottak. Tavaly – a kánikulai meleg ellenére – egy napot zárva tartott a fürdő, mire a vegyszeradagoló meghibásodását orvosolni tudták. Az ilyen és ehhez hasonló eseteket szeretnék a jövőben elkerülni, azokkal a fejlesztésekkel, amelyek az ózdi strandot érinthetik a 2016-os esztendőben.

Veres Zoltán, a fenntartó Ózdi Sport- és Élmény Központ ügyvezetője elmondta: az üzembiztos működéshez elkerülhetetlen, hogy végrehajtsák a gépészeti felújításokat, de a medencetestek élettartama is a végét járja, ezért itt is szükséges a rekonstrukció. Az elmúlt bő három évtizedben ugyanis egy gyermekpancsoló telepítésén túl csupán a szükséges állagmegóvás volt megoldott, nagyobb fejlesztés nem történt a fürdő falai között.

Közösen a lakossággal

Éppen ezért gondolja úgy az önkormányzat, hogy egy nagyobb beruházásra van szükség, hiszen a strand nemcsak az ózdiakat, hanem a környező településen élőket is kiszolgálhatja a nyári hónapokban. Tavaly a gyermekmedencéhez adomány útján érkezett egy kis csúszda, de a bővítés ezzel nem állt meg.

– Komolyan foglalkoztat minket egy csúszdapark építése, ami a környéken egyedülállóvá tenné az ózdi strandot – árulta el a témával kapcsolatban Janiczak Dávid polgármester. – Ezzel kapcsolatban kíváncsiak vagyunk a lakosság álláspontjára is, hiszen egy ilyen beruházás esetében is lényeges az emberek véleménye. Most már elodázhatatlan a gépészeti felújítás, mert a jelenlegi állapotban nem lehetne üzembiztosan megnyitni a strandot erre a szezonra.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában