Helyi közélet

2016.01.14. 18:18

Gercsák Szabina lett 2015 legjobb judósa

Miskolc - A miskolci kiválóság Csernoviczki Évát és Karakas Hedviget előzte meg.

Miskolc - A miskolci kiválóság Csernoviczki Évát és Karakas Hedviget előzte meg.

Az országos szövetség és a judoinfo.hu közös választása alapján, mindkét nem minden korosztályát és kategóriáját beleértve Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club tagja lett az első. A szakmai zsűriben Kovács Antal olimpiai bajnok, Hajtós Bertalan olimpiai ezüstérmes és Gombkötő Roland, a judoinfo.hu főszerkesztője kapott helyett.

Erkölcsi elismerés

– A szavazást már kihirdették, az erkölcsi elismerést örömmel fogadtuk, nagy lökést jelent számunkra az idei feladatokra – mondta Flórusz János, a Hell MJC elnök-vezetőedzője. – Most jöttünk haza az ausztriai Mittersillből, ahol hat napig kiváló körülmények között és remek partnerekkel dolgoztunk. Első megmérettetésünkre január 21-én indulunk Kubába, ahol Havanna ad otthont a háromszoros szorzójú olimpiai kvalifikációs pontszerző Grand Prixnek. Szabina 23-án lép tatamira a 70 kilós súlycsoportban és már másnap, 24-én indulunk haza.

ÉM-KT


Az eredménylista

A Hell Miskolci Judo Club 19 esztendős kiválósága Abu-Dhabiban junior világ-, Oberwartban junior Európa-bajnok lett, és Pozsonyban megnyerte az U23-as Európa-bajnokságot is. A felnőttek között a budapesti Grand Prix-n 7., a bakui Európa Játékokon (amely egyben felnőtt Eb is volt) pedig 5. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában