Helyi közélet

2015.12.18. 13:39

Elismerés a mezőkövesdi családsegítőnek

Mezőkövesd - Szilágyiné Lassu Mária munkáját ismerték el idén kollégái, valamint a gondozottak.

Mezőkövesd - Szilágyiné Lassu Mária munkáját ismerték el idén kollégái, valamint a gondozottak.

A Szociális Munka Napját ünnepelték nemrégiben Mezőkövesden. Szarka Melinda, a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője köszönte meg munkatársainak az egész éves odaadó munkát, valamint bemutatta azokat a vezetőket, akiket az elmúlt öt hónapban neveztek ki. Megemlítette, hogy az elmúlt hónapokban bővült a házi segítségnyújtást igénybe vevők száma és a gondozói létszám is, a családjóléti szolgáltatás területe pedig Tiszavalkkal és Tiszabábolnával gyarapodott. Jövő januártól családsegítő és gyermekjóléti központot alakítanak ki, s átalakul a szolgáltatói rendszer.

Átadták az Árpád-házi Szent Erzsébet-díjat is, amelyet 2010-ben alapított a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat. Ebben az évben a családsegítők közül választották ki – egy bizottság, illetve az ellátottak véleménye alapján – az elismerésre legalkalmasabb munkatársat, aki Szilágyiné Lassu Mária lett. A díjazott 2005-ben került a szolgálathoz, s a bükkábrányi területi iroda munkatársa. Eredetileg óvodapedagógus volt, de vonzotta mostani hivatása.

– Nagyon megtisztelő, nagyon köszönöm, hogy engem találtak méltónak a díjra a kollégáim. Nem számítottam rá, hogy én leszek idén a kiválasztott. Most név szerint én kaptam a díjat, de ez mindig csoportmunka eredménye. Egyedül az ember nagyon nehezen boldogul, a sikerekhez, a jó munka végzéshez sok segítség kell – köszönte meg a díjat Szilágyiné Lassu Mária. A családsegítő, családgondozó szakember nem csak Bükk­ábrányban dolgozik, Sályra, Tibolddarócra, Kácsra is jár. Mint mondta, vannak folyamatosan gondozott családok és egyszeri esetek is. Évente ötszáz családdal kerül kapcsolatba.

Nem jutalomért teszik

Dr. Berkes László, a Jézus Szíve Templom plébánosa az ünnepségen hangsúlyozta, Szent Erzsébet a szolgáló és irgalmas szeretet mintaképe. A szeretetet mindenki gyakorolja, és kell is, hiszen ezért élünk. Nem könnyű, de nincs határa, mértéke, s számtalan módja van, ráadásul nem jutalomért teszik, akik gondoskodnak másokról.

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában