Helyi közélet

2015.11.10. 14:05

Bővült a profil: már állatokat is tartanak a hódoscsépányi mintafarmon

Ózd - 350 tojójérce érkezett Ózdra, a tojásokat az óvodai közétkeztetésben használják fel.

Ózd - 350 tojójérce érkezett Ózdra, a tojásokat az óvodai közétkeztetésben használják fel.

Eddig csupán növénytermesztéssel foglalkoztak az Ózd-hódoscsépányi mintafarmon, mostantól azonban már az állattartással is bővült a profil.

A Startmunka program keretében megépítettek egy 180 négyzetméter alapterületű baromfiólat, ahová már megérkezett az első tyúkszállítmány is.

A helyszíni bejáráson kiderült, hogy a 350 darab, állatorvos által vakcinázott jércéket a tojásuk miatt tartják majd, amit az óvodai közétkeztetésben használnak fel. Az első jérceállomány egy-két hét múlva kezd el tojásokat adni.

Venczelné Ferenczi Judit, a Startprogram Iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta: az elmúlt hónapokban sikerült megteremteni az állattartás feltételeit, ami a dolgozók számára heti hétnapos elfoglaltságot jelent a jövőben. A mostani tyúkállomány gondozása mellett további terveket is megfogalmaztak.

A jövőben egy újabb farm kialakításán fáradoznak Ózdon, ahol szarvasmarhák, juhok, kecskék, szamarak és lovak tartására is lehetőség nyílik.

Ezek a fejlesztések nagymértékben elősegítik azt, hogy az egykori nehézipari fellegvár elmozduljon a mezőgazdaság irányába.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában