Helyi közélet

2015.10.13. 11:38

Közmeghallgatás Miskolcon - A parkolók ingyenessége káoszt okozna

Miskolc - A vásárlási szokások megváltoztak, igazítsák ehhez a parkolást – javasolták a miskolci közmeghallgatáson.

Miskolc - A vásárlási szokások megváltoztak, igazítsák ehhez a parkolást – javasolták a miskolci közmeghallgatáson.Lyukóvölgy, Pingyom közbiztonságára panaszkodtak leginkább az október elsején megtartott miskolci közmeghallgatáson. Mindezek mellett azonban téma volt a parkolás is. Egy hozzászóló ugyanis felvetette, hogy a vasárnapi zárva tartás miatt átrendeződtek a parkolási szokások, így a szolgáltatást ehhez lehetne igazítani.

„Az emberek többsége szombaton tudja le a hétvégi nagybevásárlást, így aznap szabaddá lehetne tenni a parkolást a városban” – javasolta a felszólaló. De azt is elmondta, a parkolóőrökkel is gondja van, hiszen egy kis időtúllépés után is ott a büntetőcédula a szélvédőn. „Tudom, hogy a cégnek a bevétel a fontos, de ne nézzék bűnözőnek, csalónak az autósokat” – fogalmazott a panaszos.

A hozzászólására elsőként dr. Kriza Ákos polgármester reagált, elmondta, vizsgálják a parkolórend változtatását. Majd Perecsenyi Attila, a Régió Park Kft. ügyvezetője tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy a díjfizetés nem elsősorban a bevétel miatt fontos, hanem a parkolás koor­dinálásában van szerepe. „A díjfizetés eszköz, amellyel biztosítjuk a szabad kapacitást. Ha szombaton ingyenessé tennénk a parkolást, káosz lenne a városban” – fogalmazott az ügyvezető.

A közmeghallgatáson egy másik parkolási gond is előkerült, nevezetesen a Melinda utca 2–12. szám előtti helyzet. A közös képviselő elmondta, a feljebb lévő lépcsőházak előtt nincs parkoló, ezért előttük parkolnak, sok esetben szabálytalanul. „A múltkor rendőrt kellett hívni az egyik autós miatt, hogy a szemétszállító el tudja vinni a kukát” – mesélte.

Perecsenyi Attilától megtudtuk, már egyeztettek a közös képviselővel, felülvizsgálják a rendeletet, hogy van-e mód egy új bérletrendszer bevezetésére. Azt azonban hangsúlyozta, a parkolást, mivel közterületről van szó, nem tudják megtiltani a másik lépcsőház lakóinak.

Szemetelnek, hangoskodnak

A közös képviselő a parkolás mellett arra is panaszkodott, hogy a közeli szakképző diákjai zavarják az ott élők nyugalmát. Mint mondta, szemetelnek, hangoskodnak, a játszóteret nem rendeltetésszerűen használják. „Már kértük az iskolát is, hogy utasítsák rendre a diákjaikat, de nincs változás” – mondta.

A közmeghallgatáson a rendészet képviselője kijelentette, ismerik ezt a problémát, éppen ezért gyalogosan és autóval is többet járőröznek arra, de – mint fogalmazott – 24 órában nem tudnak jelen lenni. Arra kérte a lakókat, ha jogsértést tapasztalnak, hívják a rendészet ingyenes számát. Dr. Kriza Ákos polgármester annyit tett hozzá, levélben az iskolát is megkeresi az önkormányzat.


Miskolc - A közbiztonságról, illetve annak hiányáról panaszkodtak a legtöbben a miskolci közmeghallgatáson. tovább »

Miskolc - Lyukóvölgy régi problémája Miskolcnak. A legutóbbi közmeghallgatáson az utcán található emberi ürülékről és szemétről számoltak be, de voltak ott már cifrább esetek is. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában