Helyi közélet

2015.10.22. 10:44

Hamm

<em>Akármilyen jót is akartak a kitalálói, de valahogy nem hozta meg a várt sikert a menzareform. Bár bizonyára vannak olyan iskolák, ahol semmi gond nincs az ebéddel, de szeptembertől mást sem hallani a diákoktól és szülőktől, mint hogy az iskolai étel szokatlan, ízetlen és kevés</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Akármilyen jót is akartak a kitalálói, de valahogy nem hozta meg a várt sikert a menzareform. Bár bizonyára vannak olyan iskolák, ahol semmi gond nincs az ebéddel, de szeptembertől mást sem hallani a diákoktól és szülőktől, mint hogy az iskolai étel szokatlan, ízetlen és kevés. Hegyi Erika jegyzete.

Van olyan város, ahol a szülők egy hétig menzatesztre vállalkoztak, hogy kiderüljön, miért is panaszkodnak annyira a gyerekek. Az eredményről egyelőre nincs tudomásom.

Ha persze az volt a cél, hogy a diákok csak turkáljanak a menzai főzelékben, aztán az iskolai büfében egy jókora kakaós csigával tömjék meg a hasukat, akkor sikeresnek mondható a reform. És ha még az is cél volt, hogy minél kevesebb diák vegye igénybe az iskolai étkezést, akkor sem lehet panasz az újításra.

De a panaszok csak gyűlnek. Mert milyen reform az, ami minden átmenet nélkül, erőszakként éri a gyerekeket. Ez van, eszed, nem eszed, nincs más. És régi szabály, szülőként is jól tudjuk, hogy az ételnek nemcsak egészségesnek, de ízletesnek kell lennie. Nem értem egészen, hogy az iskolai ebéd miért nem tud mindkettőnek megfelelni. Bár az is igaz, hogy napi 500 forint normatívából nem lehet tökéletes menzát varázsolni. Talán ide is elkelne egy kis kincstári segítség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában