Helyi közélet

2015.10.13. 13:34

Fogós fejtörőket fejtettek Ózdon

Ózd - Több mint száz indulója volt az idei Ózd Kupa Országos Rejtvényfejtő Versenynek.

Ózd - Több mint száz indulója volt az idei Ózd Kupa Országos Rejtvényfejtő Versenynek.

A számítástechnikától és a különféle elektronikus kütyüktől átitatott világunkban az ember azt gondolhatná, hogy a régi, hagyományos hobbik valamelyest a háttérbe szorulnak. Ezt a rejtvényfejtésről egyáltalán nem lehet elmondani, legalábbis ez derült ki az Ózd Kupa Országos Rejtvényfejtő Versenyen. Az észak-borsodi városban már nyolcadik alkalommal randevúztak a fejtörők mesterei, így a rendezők is jócskán rendelkeznek viszonyítási adattal. Az egyéni és a csapatversenyen több mint százan vettek részt, ami egyértelműen emelkedést mutat a korábbi évekhez képest.

Több kategóriában

A kaszinó emeleti termében az első napon az egyéni, a másodikon pedig a csapatversenyt bonyolították le. Az ÓMI Városi Könyvtár dolgozói mindent elkövettek azért, hogy az ország számos pontjáról érkezett rejtvényfejtők a lehető legjobban érezzék magukat Ózdon. A színvonalas lebonyolítás mellett több fakultatív programmal kedveskedtek a vendégeknek, akik négy szinten bizonyíthatták a felkészültségüket.

– Amatőr, haladó, mesterjelölt és mester kategóriába soroltuk a rejtvényfejtőket a korábbi versenyeken elért eredményeik alapján – fogalmazott Derecsényi Béla szervező. – Érdekes és a tudásszintekhez megfelelő feladványokat sikerült összeállítani, így mindenki kellően megdolgoztathatta az agytekervényeit.

Hobbi és verseny

A feladványok megfejtésére két óra állt rendelkezésre: a szintidőn belül a lehető leg­gyorsabban és természetesen hibátlanul kellett kitölteni a keresztrejtvényeket. Ózdon mindkét nap nagyüzem volt, hiszen több mint százan vettek részt a vetélkedésben.

– Ez egy nagyszerű szám­adat – erősítette meg Szalai Dénes, a Rejtvényfejtők Országos Szövetségének az elnöke. – Hazánkban nagyjából ennek a létszámnak a négyszeresére tehető azok száma, akik rendszeresen részt vesznek a különféle megmérettetéseken. Hobbiszinten azonban jóval nagyobb a bázisunk: ezt leginkább abból lehet lemérni, hogy a különféle keresztrejtvényfejtő magazinok milyen mértékben fogynak az újságosoknál. A két tábor azonban nem egy és ugyanaz, de azon dolgozunk, hogy a jövőben a versenyzőink létszámát is fokozatosan növelni tudjuk. Az ózdi hétvége alapján optimisták lehetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában