Helyi közélet

2015.10.09. 08:30

A Bodrogot átúszva próbált menekülni az autókat feltörő férfi

Tokaj - Úszás közben fogták el a rendőrök azt a 28 éves férfit, aki Tokajban a szüreti fesztivál alatt 9 autót tört fel.

Tokaj - Úszás közben fogták el a rendőrök azt a 28 éves férfit, aki Tokajban a szüreti fesztivál alatt 9 autót tört fel.Az egyébként többszörös visszaeső férfi október 3-áról 4-ére virradó éjszaka Tokajban ittas állapotban összesen kilenc autó ablakát törte be a nála lévő bottal, illetve egy esetben beton­blokkdarabbal, abból a célból, hogy azokból különféle értékeket tulajdonítson el, míg a gépjárművek tulajdonosai a Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok rendezvényen szórakoztak. Akciója során készpénzt, autósrádiót tulajdonított el. A férfi két gépjármű vonatkozásában kárt is okozott azzal, hogy a gyújtáskapcsoló alsó borítását és az ott lévő kábeleket szétszakította, illetve egyik esetben a vezető oldali légzsákot is megrongálta.

Kajakkal kapták el

Két járókelő észlelte a garázdaságot, a megriasztott férfi a Bodrog partjára menekült és ott, a bozótosban bújt el. Az időközben helyszínre érkező rendőrök elől menekülve átúszott a folyó túlpartjára. Kis idő elteltével – azt feltételezve, hogy a rendőrök már távoztak a helyszínről – visszaúszott. A rendőrök azonban, akik időközben egy kajakkal már a vízen voltak, úszás közben elfogták.

A Szerencsi Járási Ügyészség a rendőrség által őrizetbe vett férfit lopás vétsége és rongálás vétsége miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította.

Az ítélet jogerős

A bíróság a vádlottat az elkövetéstől számított két napon belül két és fél év fegyházra ítélte. Az ítélet jogerős.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában