Helyi közélet

2015.09.15. 15:46

Törpefák hétvégéje Miskolcon

Miskolc - Közel 80 bonsait, azaz törpefát csodálhatunk meg szeptember 19-én és 20-án a Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Házában.

Miskolc - Közel 80 bonsait, azaz törpefát csodálhatunk meg szeptember 19-én és 20-án a Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Házában.

A 15 éves Miskolci Bonsai Club által rendezett kiállításon a lombhullató fáktól az örökzöldekig számos fajta képviselteti magát, közöttük olyanok is, melyek 70–80 évesek. A kiállításon nemcsak a fákban gyönyörködhetnek a látogatók, hanem egyéb programokon is részt vehetnek. Szombaton 11 órától a bonsaiok metszéséről láthatnak bemutatót, 14 órától élő ikebana és oshibana szárazvirág-kötést tekinthetnek meg. Vasárnap 10 órától ABAVIT a növényi kultúrában címmel hallhatnak előadást, 12 órától pedig a bonsaiok világáról tudhatnak meg hasznos információkat. A bonsaiok hétvégéjén több klub és egyesület törpefáit láthatjuk. Kiállít az Egyetemi Bonsai Club, a Herman Ottó Bonsai Egyesület és az Óbudai Bonsai Egyesület Budapestről, valamint a Miskolci Bonsai Club.

ÉM


Kísérőprogramok

Érdemes lesz ellátogatni a kiállítást kísérő programokra is. Mindkét nap 10 órától japán harcművészeti bemutatót láthatunk, 10–16 óráig arcfestés és japán rajzfilmek várják a gyerekeket, 16 órától pedig a Városok és a természet címmel Kisvárkonyi Csaba világutazó tart előadást Japánról.


Jegyet nyertek a bonsaikiállításra az Észak-Magyarországgal

A 15 éves Miskolci Bonsai Club tiszteletére megrendezendő bonsaikiállítás (szeptember 19–20., Ifjúsági Ház, Miskolc, Győri kapu 27/a) kapcsán játékra invitáltuk olvasóinkat. Páros belépőket nyertek a rendezvényre: Hajdu Bálintné, Miskolc; Kiss Lászlóné, Miskolc; Adorján Gyula, Miskolc; Tőszegi János, Miskolc; Faragó Lászlóné, Miskolc; Szűcs Ferenc, Miskolc; Bodolai Józsefné; Felsőzsolca; Deák Ferencné, Miskolc; Kovács János, Kazincbarcika; Macsugáné Hegedűs Marianna, Miskolc. A nyerteseknek gratulálunk, nyereményüket szerkesztőségünk ügyfélszolgálatán vehetik át hétköznap 9–15 óra között.Közel 80 bonsait, azaz törpefát csodálhatunk meg szeptember 19-én és 20-án a Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Házában. A kiállításon a lombhullató fáktól az örökzöldekig számos fajta képviselteti magát. Érdemes lesz ellátogatni a kiállítást kísérő programokra is. Mindkét nap 10 órától japán harcművészeti bemutatót láthatunk, 10–16 óráig arcfestés és japán rajzfilmek várják a gyerekeket, 16 órától pedig a Városok és a természet címmel Kisvárkonyi Csaba világutazó tart izgalmas előadást Japánról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában