Helyi közélet

2015.09.21. 11:33

"Hogy ne történhessen újra hasonló tragédia"

Tiszaújváros - Gyertyák, virágok emlékeztetnek a múlt hétfői tiszaújvárosi baleset áldozataira.

Tiszaújváros - Gyertyák, virágok emlékeztetnek a múlt hétfői tiszaújvárosi baleset áldozataira.Aki ismeri a tragikus történetet, összeszorult szívvel halad el a tiszaújvárosi Tesco mellett lévő Örösi úti kereszteződésnél. Szeptember 14-én 9 óra 45 perckor egy lengyel kamion kanyarodott jobbra az áruház felől, a vezetője nem adta meg az áthaladási elsőbbséget a zebrán lévő gyalogosoknak és elütötte őket. A babakocsit toló nagymamán és a babakocsiban lévő 17 hónapos gyermeken a járműszerelvény jobb első kereke áthajtott. A baleset következtében olyan súlyosan sérültek meg, hogy a helyszínen életüket vesztették. A harmadik gyalogos, az anya az ütközést elkerülte, mert hátraugrott.

A kamion vezetőjét a bíróság halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt előzetes letartóztatásba helyezte.

Emlékhely lett

Múlt hétfő óta az a bizonyos gyalogátkelő emlékhely lett. Égő gyertyák, koszorúk, virágok alkotnak mementót az ott meghalt nagymamának és unokájának. A gyertyák, virágok, koszorúk az elhunytaknak állítanak emléket, de egyben arra is figyelmeztetnek, hogy soha többé ne történjen ilyen tragikus baleset. Ez fogalmazódott meg a tiszaújvárosiakban is, akik egyként álltak ki a tragédiát elszenvedett család mellett.

Bráz György polgármester a nyilvánosság előtt fejezte ki részvétét, együttérzését a családnak. Mint megtudtuk, az önkormányzat felvette a kapcsolatot a családdal, s minden segítséget megad ahhoz, hogy elviselhetőbb legyen számukra a gyász.

A polgármester arról is beszélt, a város vezetése számára kiemelt fontosságú, hogy mindenütt biztonságos legyen a közlekedés az úton lévők és a gyalogosok számára is. Hosszú esztendők óta kiemelt feladat, hogy a gyalogátkelőhelyek biztonságosabbak legyenek. És a figyelmetlenség még a legbiztonságosabb zebránál is okozhat balesetet.

Felülvizsgálják

A polgármester elmondta, hogy a mostani tragédia arra ösztökél, folytatni kell a közlekedés biztonságát szolgáló munkát. „Felgyorsítjuk a forgalomtechnikai terv felülvizsgálatának folyamatát, ebben kiemelten foglalkozunk a Tesco áruház környezetével – nyilatkozta a városvezető. – A felülvizsgálat után pedig haladéktalanul elkezdjük a szakemberek által javasoltak megvalósítását.”

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában