Helyi közélet

2015.07.02. 21:21

Célegyenesben a kórházi beruházások Miskolcon

Miskolc - Már nem tart sokáig az építkezés okozta kisebb kellemetlenség a MISEK-ben, őszre minden felújítást átadnak.

Miskolc - Már nem tart sokáig az építkezés okozta kisebb kellemetlenség a MISEK-ben, őszre minden felújítást átadnak.

A miskolci kórházban összesen mintegy 940 millió forintos uniós támogatásnak köszönhetően újulhatnak meg a pszichiátriai, a tüdőgyógyászati és a mozgásszervi rehabilitációs részleg épületei. 813 milliós támogatást kapott a kórház az épületekre, míg 83 milliót gép- és műszerbeszerzésre fordítanak. A három rész közül kiemelkedik a pszichiátria fejlesztése, amely a régió legnagyobb ilyen ellátást nyújtó intézménye lesz. A régi épületre egy új emeletet húztak rá, így 102 rehabilitációs ágyon történhet meg majd az ellátás. Itt fog működni a jelenleg Diósgyőrben lévő pszichiátriai osztály, illetve a Szent Ferencben üzemelő pszichoterápiai osztály is.

Ahogy tervezték…

A Szent Ferenc Kórházrészben mozgásszervi rehabilitáció kialakítása, illetve felújítása a cél, ott ahol a pszichoterápiás rehabilitációs osztály működött.

A régi sebészeti tömbben alakítják ki a régió legnagyobb tüdőgyógyászati centrumát. Az átalakítás 6600 négyzetméter megújításával és egy 200 millió forintos informatikai és bútorbeszerzéssel kiegészülve készül el. Így egy pulmonológiai és neurológiai központ alakul ki.

Mint Tiba Sándor főigazgatótól megtudtuk, a pszichiátriai és a mozgásszervi rehabilitációs beruházás augusztus végére fog elkészülni, az eredetileg kitűzött időpontra. Jelenleg minden felújítás alatt lévő épületben dolgoznak, de az előre ütemezettek szerint haladnak a munkálatok. Október 31-re kell a teljes beruházásnak elkészülnie, ekkorra lesz kész a rehabilitációs pályázattal érintett harmadik rész, vagyis a tüdőgyógyászati centrum is.

A főigazgató hozzátette, természetesen a munkálatok okoztak némi nehézséget, elsősorban a parkolásban a kórház területén, de korántsem annyira nehéz az építkezés időszaka, mint amikor ki kellett üríteni az épületeket és átköltöztetni az osztályokat. Az átmeneti időszak a betegellátást egyáltalán nem zavarta.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában