Helyi közélet

2015.06.09. 11:20

Miért nem fogadta a város a japán nagykövetet?

Miskolc - Dr. Kriza Ákos polgármester helyett a Jobbik képviselői fogadták a japán nagykövetet.

Miskolc - Dr. Kriza Ákos polgármester helyett a Jobbik képviselői fogadták a japán nagykövetet. Jakab Péter, a párt frakcióvezetője azt írja közleményében: „ …Japán magyarországi nagykövete, Junichi Kosuge úr szoboravatásra érkezett városunk egészségügyi szakközépiskolájába, ahol Miskolc polgármestere mondott volna ünnepi köszöntőt. Kriza Ákos a Jobbik számára érthetetlen és elfogadhatatlan módon, durva udvariatlanságról téve tanúbizonyságot nem jelent meg a rendezvényen, de a városvezetés még alpolgármesteri szinten sem képviseltette magát.”

Az önkormányzatot is megkérdeztük, Koczák Szilvia városházi szóvivő a következőt reagálta: „Minden alkalommal nagy örömünkre szolgál, és készséggel fogadjuk, ha valamely ország nagykövete érdeklődik Miskolc iránt és találkozót kezdeményez városunk vezetőivel, … A diplomata szabadon választja meg, …. hogy az ilyen látogatások alkalmával kíván-e az adott település vezetőivel találkozni. A Japán Nagykövetségről Miskolc Megyeri Jogú Város Polgármesteri Hivatalához ilyen irányú jelzés, kérés nem érkezett. Mint ahogy arról sem, hogy Junichi Kosuge úr szoboravatásra városunkba látogat…”

ÉM-NSZR


Miskolc - Illusztris vendég látogatott pénteken Miskolcra. Japán magyarországi nagykövete, Junichi Kosuge úr szoboravatásra érkezett városunk egészségügyi szakközépiskolájába, ahol Miskolc polgármestere mondott volna ünnepi köszöntőt. Kriza Ákos a Jobbik számára érthetetlen és elfogadhatatlan módon, durva udvariatlanságról téve tanúbizonyságot nem jelent meg a rendezvényen, de a városvezetés még alpolgármesteri szinten sem képviseltette magát. tovább »


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában