Helyi közélet

2015.06.23. 15:41

Autó matematika a DVTK-nál

Miskolc - A Volkswagen és a Diósgyőri VTK együttműködési megállapodást kötött.

Miskolc - A Volkswagen és a Diósgyőri VTK együttműködési megállapodást kötött.

A Volkswagen autógyár magyarországi fő kereskedelmi partnere, a Porsche Hungária Kft. és a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft. között együttműködési megállapodás jött létre, amelyet kedden jelentett be előbbi cég ügyvezető igazgatója, Eppel János, illetve utóbbi gazdasági társaság többségi tulajdonosának képviselője, a Borsodsport Invest Kft. ügyvezető igazgatója, Sántha Gergely, Miskolc alpolgármesterével, dr. Kiss Jánossal egyetemben. A megállapodás értelmében a DVTK egy évre 26 darab személygépkocsit kap térítésmentes használatra (ennek összegszerűségét az autós cég vezetője közel 100 millió forint körülinek nevezte), a VW pedig a klub különböző reklámfelületein jut megjelenéshez (többek között a mezen is).

Pénz, pénz, pénz

Miskolc alpolgármestere, dr. Kiss János ennek kapcsán, bevezetőként Raimondo Montecuccoli mondását idézte, mely szerint ,,A háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz.”, majd megjegyezte: bár a labdarúgócsapatok nem vívnak háborút, de a focihoz is jól jöhet a pénz, a pénz, a pénz. A városi tisztségviselő azt is megjegyezte, hogy a mai magyar labdarúgásban nem elsősorban a pénz hiányzik, hiszen az elmúlt 4-5 évben szisztematikus munkával sikerült eljutni odáig, hogy az infrastrukturális feltételek megteremtése terén, a televíziós bevételek jogdíjainak rendezésével nagy változáson ment keresztül a sportág, és most a magyar foci előtt más kihívások állnak. Dr. Kiss János szerint a labdarúgásnak a társadalmi megítélésén kell javítani, a piaci szerelők véleményét kell jó irányba változtatni, ezért fontos, hogy olyan brandek, világmárkák csatlakozása, mint a VW. Az alpolgármester szavai szerint a társadalom csak akkor fog majd a labdarúgás mögé állni, ha tisztességes viszonyokat, transzparens gazdálkodást tapasztal, ehhez a miskolci önkormányzat, amely saját cégén a Miskolc Holding Zrt.-n keresztül kisebbségi tulajdonos a DFC Kft.-ben, a pénzügyi támogatásokon túl azzal tud hozzájárulni, hogy folyamatosan küzd azért, hogy minél jobb legyen a klub megítélése.


Antal Botond és Drazen Okuka az új autókkal | Fotó: Demkó Norbert, dvtk.eu


A mezre is

Sántha Gergely jelentette be, hogy a két fél között létrejött szerződés értelmében egy évre 26 darab gépjárművet adnak használatra a labdarúgó klubnak, majd később kérdésre válaszolva elmondta, hogy az autókat a játékosok, a szakmai stáb tagjai, illetve a klub dolgozói kapják használatra. A többségi tulajdonos képviselője felidézte azt is, hogy a Porsche csapat miskolci lábával, évekre visszanyúló partneri viszonyuk van, továbbá az is elhangzott a részéről, hogy a DVTK a múltja alapján alapján marketing-kommunikációs szempontból jelentős brand, ami értéket képvisel, és egy ilyen komoly vállalattal, mint a Porsche csoport, ez csak erősödhet. Sántha Gergely azt is elmondta, hogy a kapott autókért cserébe a mezre is felkerül az az autógyár emblémája, és az összes olyan felületre, amelyre az VW igényt tartott.

Közelít a 100-hoz

Eppel János azzal kezdte, hogy ,,fizikailag” is megérkeztünk, majd felidézte, hogy a magyar labdarúgással 5 éve kezdtek el foglalkozni, azért nem korábban, mert átláthatatlan jogi, pénzügyi viszonyok jellemezték a sportágat. ,,A tiszta viszony feltétele annak, hogy komoly cégek is megjelenjenek, a VW ma már támogatója jó néhány első osztályú csapatnak, a magyar élmezőny legjelentősebb együtteseivel működik együtt. A német bajnokságban is jelen vagyunk, és több más nemzetköziben szintén, és Magyarországon is szívesen csatlakoztunk a labdarúgáshoz, miután megteremtődtek a feltételek. Néhány éve a Miskolc Autóház az előre tolt helyőrségünk, bástyánk, velünk együtt szövetkezve szeretnénk jó partnerek lenni. A 26 autó megérkezett birtokba vehetik, és innentől együtt tudjuk egymás hírnevét öregbíteni” – mondta a Porsche Hungária Kft. ügyvezetője. Eppel János kérdésre válaszolva azt felelte, hogy ha konkrét számot kellene mondania a támogatás mértékéről, akkor úgy fogalmazna, hogy ez az összeg éves szinten közelíti a 100 millió forintot. Ugyancsak kérdésre válaszolva azt mondta az autós cég ügyvezetője, hogy a részükről a támogatás nincs kötve eredményhez, ,,sem helyezéshez, sem pontszámhoz, sem gólkülönbséghez”.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában