Helyi közélet

2015.04.02. 22:35

Közlemény - Jobbik: Csöbör Katalin és Varga László is nyilatkozzon Quaestor-ügyben

Miskolc - Az immár legfelsőbb politikai körök felelősségét is felvető Quaestor botrány kapcsán felszólítjuk Miskolc országgyűlési képviselőit, Csöbör Katalint és Varga Lászlót, hogy a lakosság tisztánlátása érdekében nyilatkozzanak: volt-e bármilyen kapcsolatuk a pénzintézettel?

Miskolc - Az immár legfelsőbb politikai körök felelősségét is felvető Quaestor botrány kapcsán felszólítjuk Miskolc országgyűlési képviselőit, Csöbör Katalint és Varga Lászlót, hogy a lakosság tisztánlátása érdekében nyilatkozzanak: volt-e bármilyen kapcsolatuk a pénzintézettel?

A bennfentes információk birtokában fennáll a gyanú, hogy a közelgő csődhelyzet ismeretében levő politikai körök felhívták a hozzájuk közel álló személyek, szervezetek figyelmét pénzük kimenekítésére, miközben a jóhiszemű kisemberek elveszítették megtakarításaikat – mondta Badány Lajos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Jobbik országgyűlési képviselői korábban már mind nyilatkoztak arról, hogy sem ők, sem hozzátartozóik, sem az ő vagy hozzátartozóik érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságok nem tartottak, és így nem is vettek ki pénzt bennfentes információk alapján a Quaestor-cégcsoporttól, közölte a párt önkormányzati képviselője.

Hozzátette: beszédes tény, hogy a Quaestor-ügyben súlyosan érintett baloldali pártok nem tartanak igényt az egyeztetés során a Jobbik társaságára. Ismert, hogy az MSZP-kormány idején történt egy 16,9 milliárd forintos kezességvállalás a csaló brókerház részére, illetve az is, hogy nem győződött meg arról az akkori kormány, hogy ez a rendkívül nagy összegű kezességvállalás fedezetpapírokra történt-e, vagy pedig a nagy semmire. Ebben az ügyben született feljelentést már a Fidesz segített eltussolni. Nincs másról szó: létrejött a "Quaestor-koalíció" – fogalmazott Badány.

Hangsúlyozta azt is: a Jobbik 2010-ben több mint húsz olyan törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésben, amely szigorította volna a pénzintézetek ellenőrzését és szűkítette volna "a csaló brókerek és bankárok mozgásterét". Ezeket az MSZP és a Fidesz nagykoalícióban szavazta le.

A politikai szereplők iránti további bizalomvesztés megelőzése indokolja a miskolci képviselők részéről a fenti nyilatkozatok megtételét, annál is inkább mert a kormányzópárt tagjai mindeddig elzárkóztak ettől, mi több, még az eset kivizsgálását napirendre tűző bizottság üléséről is távol maradtak – zárta mondandóját Badány Lajos.

- Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában