Helyi közélet

2015.02.13. 17:01

Tasó László: a közlekedés fejlesztése növeli a versenyképességet

Miskolc, 2015. február 13., péntek (MTI) - A közlekedés színvonalának javítása egyértelműen segíti a gazdaság versenyképességének növelését - mondta Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár Miskolcon, sajtótájékoztatón pénteken.

Miskolc, 2015. február 13., péntek (MTI) - A közlekedés színvonalának javítása egyértelműen segíti a gazdaság versenyképességének növelését - mondta Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár Miskolcon, sajtótájékoztatón pénteken.A politikus a borsodi, a szabolcsi és a Hajdú megyei Volán társaságok fúziójából létrejött miskolci központú Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél tartott tájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a Volán-társaságok regionális átalakítása januárban lezárult, a 24 korábbi cég helyett hét vállalat jött létre.

Az átszervezés célja a költséghatékony működés, a szolgáltatók és szolgáltatásaik versenyképességének megteremtése volt - tette hozzá a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, aki elmondta: fontos az is, hogy a közúti közösségi közlekedés javuljon. Hozzátette: e területen az állam szerepvállalása a továbbiakban is jelentős marad.

Az államtitkár kiemelte: az új cég a közeljövőben mintegy kétszáz autóbuszt vásárol, ezzel elérhető, hogy a járműpark 14 éves átlagkora 10 évre csökkenjen. A járműkorszerűsítési programra azért is szükség van, mert 2017-ben liberalizálják a piacot, és vélhetően versenytársak jelennek majd meg.

A tervek szerint a Volán név a továbbiakban is megmarad - mondta Tasó László.

Az új észak-magyarországi közlekedési cég 3200 embert foglalkoztat, a csaknem ezer autóbusz évente mintegy 80 millió utast szállít mintegy 5500 kilométer vonalon.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában