Helyi közélet

2015.02.23. 13:56

Open-kategória a jubileumi „Szarvasűzőkön”

Az április 11.-én megrendezendő, Eger-Miskolc közötti 25. Bosch Szarvasűzők Országos Egyetemi – Főiskolai Váltófutóversenyen a felsőoktatási tanintézetek hallgatói és oktatói mellett, jubileumi újdonságként a sportág open-kategóriába sorolt civil kedvelői is indulási lehetőséget kapnak.

Az április 11.-én megrendezendő, Eger-Miskolc közötti 25. Bosch Szarvasűzők Országos Egyetemi – Főiskolai Váltófutóversenyen a felsőoktatási tanintézetek hallgatói és oktatói mellett, jubileumi újdonságként a sportág open-kategóriába sorolt civil kedvelői is indulási lehetőséget kapnak.

Az Eger - Bükki Nemzeti Park - Miskolc között kijelölt 75 km-es viadalt 1991-től minden évben megrendezik. Idén a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata, illetve a Miskolci Egyetem Sportlétesítmények és Sportiroda közötti példaértékű összefogás eredményeképpen hívják életre a 25. Bosch Szarvasűzők Országos Egyetemi – Főiskolai Váltófutóversenyt.

A mintegy 1200 - 1500 résztvevőt felvonultató rendezvényen az ország összes felsőoktatási intézménye képviselteti magát egy, vagy több csapattal, sőt érkeztek már váltók külföldről, például Hollandiából, Spanyolországból, Lengyelországból és Svájcból is.

A 12 szakasz (8 fiú, 4 leány) - Eger – Felnémet – Szarvaskő – Bélapátfalva – Szilvásvárad - Kalapati-pihenő – Olaszkapu – Nagymező – Jávorkút – Királyasztal, Miskolc Városi Sportcsarnok – Miskolci Egyetem - közül öt a Bükki Nemzeti Park csodálatos tájain halad keresztül. A szakaszok nehézsége és hosszúsága különböző, így mindenki megtalálhatja a felkészültségének megfelelőt.

Az 1. kategóriában a csapat minden tagja ugyanannak a felsőoktatási intézménynek a nappali, vagy levelező tagozatos hallgatója. Ezen kategória keretében döntik el a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) helyezéseinek sorsát is. A 2. kategóriában azok az egyetemi-főiskolai együttesek indulhatnak, amelyek tagjai különböző felsőoktatási intézményekben tanuló nappali, vagy levelező tagozatos hallgatói.

A jubileum alkalmából újdonságként meghirdetett 3. kategóriában, a „Szarvasűzők Openen” olyan egységek indulhatnak, amelyek legalább 8 főből állnak, minimum 3 női futójuk van. A nyílt kategória meghirdetésével azokra gondoltak a szervezők, akik egykoron hallgatóként indultak és kellemes emlékeket szereztek a Szarvasűzőkön, illetve azon futókra, akik sokat hallottak már a különleges verseny remek hangulatáról, de az eddigi zárt jelleg miatt nem volt lehetőségük rajthoz állni.



Bővebb információt telefonon Molnár Esztertől, a 70/466-7138-as számon lehet kérni, de ugyanez megtehető a [email protected] e-mail címen, vagy a www.szarvasuzok.hu honlapon, ahol a részletes versenykiírás is megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában