Helyi közélet

2015.02.13. 17:46

Küldjön hírt - Az Álompár a megyei vőfélytalálkozón Arnóton

Arnót - A ceremóniamesterek bemutató műsora mellett megyei ökumenikus házassági évfordulós ünnepséget, nótadélutánt, és községi filmvetítést is szervez az arnóti önkormányzat a Házasság Hete rendezvénysorozat keretében.

Arnót - A ceremóniamesterek bemutató műsora mellett megyei ökumenikus házassági évfordulós ünnepséget, nótadélutánt, és községi filmvetítést is szervez az arnóti önkormányzat a Házasság Hete rendezvénysorozat keretében.

Tavaly több mint 10 ceremóniamester vett részt a lakodalmi fesztivál keretében megtartott jó hangulatú rendezvényen, megyénk szinte minden tájegységéből érkeztek vőfélyek Arnótra – mondta el a település polgármestere, dr. Üveges István, aki korábban maga is sok-sok lakodalomban szerepelt hangulatfelelősként. Az idei, február 14-én, szombaton, az arnóti általános iskolában 13 órától megrendezendő seregszemlére a megyénkben élő összes, hivatásos és amatőr vőfélyt meghívták, még várják az újabb jelentkezéseket.

A vőfélyek (és a lagzis zenészek) egy mai hagyományőrző lakodalom hangulatát idézik meg, a menyasszonykikérés, a búcsúztatás, az ételek felkonferálása és a lakodalmi játékok jelenetei szórakoztatják a nézőket. Így a házasságkötés előtt álló párok, örömszülők „élőben” láthatják-hallhatják megyénk legjobb lakodalmi hangulatmestereit, de bárki jól szórakozhat a látványosnak és érdekesnek ígérkező produkcióikon. A találkozón szereplő ceremóniamesterek az oklevél mellett egy-egy szalagot kapnak ajándékba, amelyet Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köt majd fel a vőfélybotokra. A rendezvény keretében az iskolai aulában vőfélykendő kiállítást is szerveznek.

A találkozón a menyasszonyi és vőlegényi szerepet az idei, XIV. Miskolci Esküvői Kiállítás keretében megrendezett megyei Álompár-vetélkedő győztesei, Kovács Krisztina és Pékó Sándor töltik be, akik egy csodaszép Lincoln menyasszonyos autóval érkeznek Miskolcról Arnótra. Az örömszülői szerepet a felsőzsolcai Rozmaring Népdalkör tagjai „játsszák el”, akik önálló lakodalmi nótacsokorral is színpadra lépnek.

A vőfélytalálkozó mellett megyei ökumenikus házassági évfordulós ünnepséget is szervez az önkormányzat. Az immár negyedik éve megrendezendő találkozóra, az evangélikus templomba február 13-án, pénteken, 17.00 órára az arnótiak mellett azokat a megyénkben élő, bármely felekezethez tartozó házaspárokat is várják, akik ebben az évben ünneplik a 25. vagy az 50. házassági évfordulójukat. Az ünnepeltek újbóli egyházi áldásban részesülhetnek, hálát adhatnak az elmúlt évekért, évtizedekért.

Jenei Gábor, a budapesti Madách Színház borsodi származású énekművésze szerelemről, házasságról szóló dalokat, nótákat ad elő az arnóti művelődési házban február 15-én, vasárnap, 14 órai kezdettel, Szerenád a menyasszonynak címmel. Ezt községi filmvetítés követi, az Afrikai vőlegény című, magyar, 1944-ben készült fergeteges vígjátékot láthatják a nézők, Latabár Kálmán főszereplésével. Szeretettel várják az érdeklődőket, valamennyi program ingyenes.

- dr. Üveges István polgármester, Arnót -


(Kattintson a képre a plakát teljes méterű megtekintéséhez!)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában