Helyi közélet

2015.02.25. 19:14

Közlemény - Jobbik: Onga nem szemétlerakó!

Miskolc, Onga - Hegedűs Edgár, jobbikos önkormányzati képviselő az Onga határában illegálisan elhelyezett szemétlerakók súlyos problémájára hívta fel a figyelmet, és azonnali megoldást kezdeményezett az ügyben.

Miskolc, Onga - Hegedűs Edgár, jobbikos önkormányzati képviselő az Onga határában illegálisan elhelyezett szemétlerakók súlyos problémájára hívta fel a figyelmet, és azonnali megoldást kezdeményezett az ügyben.

„Hétvégén a Jobbik Ongai Ifjúsági Tagozat tagjaival terepszemlét tartottunk városunk északi határában” – kezdte sajtótájékoztatóját Hegedűs Edgár. A Petőfi Sándor utca folytatásaként haladó aszfaltozatlan úton néhány méter megtétele után rögtön észlelhető a probléma: egymást érik az illegális szeméthalmok, építési törmelékek, gumiabroncsok, üvegtörmelékek, számítógép alkatrészek és a különböző háztartási hulladékok mellett egy elpusztult kutya teteme is az út szélén hevert. A szeméthalomban talált csekkek lehetőséget adtak arra, hogy a rendőrség jó eséllyel azonosítsa be az elkövetőket – mondta a hatósági intézkedést kérő képviselő.

Nem engedhetjük meg - folytatta -, hogy az itt élők egészségét, testi épségét és környezetünk tisztaságát azok a felelőtlen emberek veszélyeztessék, akik úgy gondolják, hogy Onga peremterületeit hulladéklerakónak használhatják.

A jobbikos képviselő az észlelt problémáról bejelentést tett a település jegyzőjénél is, valamint jelezte az esetet az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségnek.

A sajtótájékoztató zárásaként Hegedűs Edgár elmondta, hogy az elkövetők a továbbiakban is határozott fellépésre számíthatnak a részéről, valamint reméli az önkormányzat együttműködését az ügyben „hiszen a városban élők érdeke az, hogy ezek az illegális hulladéklerakók felszámolásra kerüljenek, az elkövetők felelősségre vonásával pedig megelőzzük újabbak kialakulását."

- Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában